Νέα μέτρα ύψους 6 δισεκατομμυρίων ευρώ, για τη στήριξη των οικογενειών και των επιχειρήσεων που βρίσκονται αντιμέτωπες με τη συνεχή αύξηση της τιμής της ενέργειας, θα εγκρίνει σήμερα η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica.

Η συγκεκριμένη οικονομική στήριξη αναμένεται να παρασχεθεί από τον προσεχή Απρίλιο μέχρι και τον Ιούνιο. Παράλληλα, πρόκειται να εγκριθούν και μέτρα που θα προβλέπουν την παροχή νέων κινήτρων για την αγορά αυτοκινήτων τα οποία δεν ρυπαίνουν το περιβάλλον και δεν λειτουργούν με τα παραδοσιακά καύσιμα.

Ο Ντράγκι ζήτησε από τις πολιτικές δυνάμεις που μετέχουν στην κυβέρνησή του να σταματήσουν να ερίζουν και να στηρίξουν δυναμικά το κυβερνητικό έργο, ιδίως σε ό,τι αφορά τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της αύξησης της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου. Είχε συνάντηση, επίσης, με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, για να τον ενημερώσει σχετικά με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, όπως και για τις υπόλοιπες προτεραιότητες της κυβερνητικής ατζέντας.