Το Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας εξετάζει το ενδεχόμενο εφαρμογής νέων μέτρων κατά της εξάπλωσης του πανδημικού ιού, τα οποία μπορεί να ισχύσουν σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων, σχετικά με ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος. Το αρμόδιο Υπουργείο, σε εσωτερική του εγκύκλιο, σημείωσε ότι ορισμένα από τα μέτρα που μπορεί να τεθούν σε εφαρμογή –αν κριθεί αναγκαίο– είναι η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους, η αύξηση της τηλεργασίας και η μείωση των εκδηλώσεων που παράγουν συνωστισμό, σύμφωνα με ιταλικά Μέσα ενημέρωσης.

Παράλληλα, έγινε αναφορά στην χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στο σύνολο του πληθυσμού και σε πέμπτη δόση, για τις κατηγορίες πολιτών υψηλού κινδύνου.

Στην εγκύκλιο υπογραμμίσθηκε, επίσης, ότι και σε περιφερειακό επίπεδο, οι αρμόδιες δομές θα πρέπει να ενισχύσουν την παροχή υγειονομικής φροντίδας, αν χρειασθεί. Στην παρούσα φάση, η χρήση προστατευτικής μάσκας στην Ιταλία είναι υποχρεωτική μόνον για τους εργαζόμενους και επισκέπτες των νοσοκομείων και των οίκων ευγηρίας.

Διαβάστε ακόμη: