Ισχυρή σεισμική δόνηση έπληξε νωρίς σήμερα το απόγευμα (09/03) την κεντρική Ιταλία, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC). Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 2 χιλιομέτρων και το επίκεντρό του, ήταν σε απόσταση 27 χιλιoμέτρων βορειοδυτικά της Περούτζια, ανέφερε το EMSC. Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου ότι ο σεισμός ήταν της τάξεως των 5 Ρίχτερ, οι ιταλικές αρχές κάνουν λόγο για έναν σεισμό 4.4 Ρίχτερ με επίκεντρο την πόλη Ουμπερτίντε.

Οι κάτοικοι της περιοχής Ουμπέρτιντε βγήκαν στο δρόμο για προληπτικούς λόγους, αλλά από τους –μέχρι τώρα– ελέγχους της Πολιτικής Προστασίας, δεν έχουν εξακριβωθεί ζημιές σε κτήρια ή τραυματισμοί κατοίκων. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στις περιοχές της Τοσκάνης και των Μάρκε, πάντα στην κεντρική Ιταλία.

«Οι ντόπιοι έσπευσαν στους δρόμους αφού έγινε αισθητός ο σεισμός», ανέφερε ο Λούκα Καρίζια, Δήμαρχος της Ουμπερτίντε, στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA. «Κτήρια, συμπεριλαμβανομένων σχολείων και νοσοκομείων ελέγχονταν για ζημιές, αλλά δεν υπήρξαν αρχικές αναφορές για έκτακτα περιστατικά», προσέθεσε.

Διαβάστε ακόμη: