Ο υπεύθυνος Τουρισμού και καλλιτεχνικών διοργανώσεων του Δήμου της Ρώμης, Αλεσάντρο Ονοράτο, ανακοίνωσε χθες αργά το βράδυ ότι η συναυλία του διάσημου συγκροτήματος Maneskin, η οποία έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 09 Ιουλίου στο «Τσίρκο Μάσιμο» της Ρώμης, δεν πρόκειται να αναβληθεί.

Τα τελευταία 24άωρα, πολλοί Ιταλοί επιστήμονες τάχθηκαν υπέρ της αναβολής, εξαιτίας της συνεχούς αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, και λόγω της πρόβλεψης ότι αναμένεται να παρακολουθήσουν τη συγκεκριμένη συναυλία, περισσότεροι από 70.000 θεατές.

«Θα λάβουμε όλα τα μέτρα προφύλαξης που θα μάς υποδείξουν οι υγειονομικές αρχές και σε συνεργασία με τους διοργανωτές, θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο για να τύχουν σεβασμού», τόνισε ο κ. Ονοράτο.

Πολλοί σχολιαστές, όμως, υπογραμμίζουν ότι είναι πολύ δύσκολο –έως και αδύνατον– να ζητηθεί από τους νέους που θα παρακολουθήσουν την υπαίθρια αυτή συναυλία, να τραγουδήσουν και να χορέψουν, φορώντας μάσκα.

Χθες (06/07), στην Ιταλία, κατεγράφησαν 107.786 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ 72 άνθρωποι «έχασαν» τη ζωή τους. Το 28.4% των διαγνωστικών ελέγχων, προέκυψε θετικό.

Ιταλία: Σχεδόν ένα εκατομμύριο οι θετικοί στον κορωνοϊό, ανοίγουν ξανά πολλές «πτέρυγες COVID–19» στα νοσοκομεία

Τις τελευταίες ημέρες, ο αριθμός παρουσιάζει συνεχήανοδική πορεία, σύμφωνα με τα στοιχεία του ιταλικού Υπουργείου Υγείας.

«Συμβουλεύουμε τους πολίτες να χρησιμοποιούν πάντοτε τη μάσκα, στους χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός. Το φθινόπωρο θεωρούμε ότι θα έχουμε επικαιροποιημένο εμβόλιο, το οποίο θα είναι αποτελεσματικό εναντίον όλων των μεταλλάξεων του κορωνοϊού», ανέφερε ο Ιταλός Υπουργός ΥγείαςΡομπέρτο Σπεράντσα.

Παράλληλα, σε αρκετές περιοχές της Ιταλίας (από την Τοσκάνη έως τη Ρώμη και την ευρύτερη περιοχή της Μπολόνιας) λόγω της… κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων, άρχισαν να λειτουργούν ξανά οι πτέρυγες των νοσοκομείων, για αποκλειστική εισαγωγή ασθενών με κορωνοϊό.

Στις 01/07, στην Ιταλία τα περιστατικά κορωνοϊού ανήλθαν σε 86.334, με 72 θανάτους. Το 27.3% των διαγνωστικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ήταν θετικό.

Το έκτο «κύμα» ήλθε νωρίτερα, οι επιστήμονες ζητούν μέτρα πριν γίνει… τσουνάμι

Αιφνιδίασε ακόμα και τους επιστήμονες το νέο «κύμα» της πανδημίας εν μέσω καλοκαιριού, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκο Καπραβέλο, ο οποίος ζήτησε επιστροφή των μέτρων για την αποφυγή περαιτέρω διασποράς.

«Το έκτο “κύμα” της πανδημίας του κορωνοϊού άρχισε νωρίτερα, μάς εξέπληξε», ανέφερε ο Διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου, σημειώνοντας ότι υπάρχει ανάγκη για μέτρα.