Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι στην Ιταλία αποφάσισε να αλλάξει το καθεστώς αδειοδότησης των beach bars προκειμένου να προσαρμοστεί στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η προωθούμενη όμως μεταρρύθμιση συναντά την αντίδραση των ιδιοκτητών.

Πιο αναλυτικά, οι άδειες των μπιτς μπαρ περνούν από γενιά σε γενιά εδώ και χρόνια στην Ιταλία. Όμως η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε από του χρόνου να δημοπρατούνται, ώστε η χώρα να συμμορφωθεί με ευρωπαϊκό δίκαιο.

Σύμφωνα με το Euronews, οι ιδιοκτήτες των μπιτς μπαρ στην Ιταλία, γνωστοί στην μεσογειακή χώρα ως «balnaeri»,διαμαρτύρονται για τον νέο νόμο που προβλέπει ότι οι άδειες των παραθαλάσσιων μπαρ από του χρόνου θα δημοπρατούνται.

Οι αντιδράσεις

Κι αν η Ιταλία οφείλει να προσαρμοστεί στους κανόνες ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό λίγο νοιάζει τους υπευθύνους που την Παρασκευή έκλεισαν τις ομπρέλες τους για δύο ώρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Οι θαμώνες, πάντως, τείνουν να πάρουν το μέρος των επιχειρηματιών, με μία εξ αυτών να σχολιάζει ότι «η διαμαρτυρία τους είναι δίκαιη. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μόνο λίγους μήνες για να δουλέψουν και τους κόβουν τα πόδια με αυτό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω επιχειρήσεις, έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομία της Ιταλίας, καθώς ο τομέας του τουρισμού αντιπροσωπεύει περίπου το 6% του συνολικού ΑΕΠ της χώρας.

Διαβάστε ακόμη: