Τα τελευταία καταστήματα της Domino’s Pizza στην Ιταλία ανέστειλαν τη λειτουργία τους, έπειτα από πτώχευση της εταιρείας. Η δικαιοδόχος εταιρεία, ePizza SpA, επλήγη ανεπανόρθωτα από την πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Domino’s πάσχιζε να προσελκύσει πελάτες στη «γενέτειρα» της πίτσας από το 2015, όταν και άνοιξε τα πρώτα της καταστήματα στη γειτονική χώρα. Αρκετοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εισέπραξαν ως θετική την είδηση της αποχώρησης της εταιρείας από την Ιταλία.

Η ePizza SpA κήρυξε πτώχευση στις αρχές Απριλίου, καθώς είχε πληγεί από τα περιοριστικά μέτρα κατά του πανδημικού ιού, ενώ, η εταιρεία ανέφερε πως βρέθηκε αντιμέτωπη με αυξημένο ανταγωνισμό, καθώς τα παραδοσιακά εστιατόρια άρχισαν να αξιοποιούν τις εφαρμογές τροφοδιανομής.

Από το 2020, η εταιρεία μετρούσε 23 καταστήματα στην Ιταλία, ενώ άλλα έξι λειτουργούσαν μέσω subfranchising, σύμφωνα με τα έγγραφα πτώχευσης. Συγκριτικά, στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν περισσότερα από 1.200 καταστήματα, αποτελώντας τη μεγαλύτερη αγορά για τη Domino’s, σε όλη την Ευρώπη.