Έχει κόψει… ταρίφα η Ιταλία. Μετά το… τρίμπαλο στην πρεμιέρα επί της Τουρκίας, ακολούθησε κι άλλο απόψε κόντρα στην Ελβετία, κάτι που σημαίνει εξασφάλιση πρόκρισης για την επόμενη φάση του Euro για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Ιταλία, ο Μανουέλ Λοκατέλι, ο οποίος σκόραρε δυο τέρματα, σκόραρε και ο Ιμόμπιλε λίγο πριν την λήξη της αναμέτρησης.

Από την αρχή της αναμέτρησης δεν άφησε περιθώριο στην Ελβετία, έπαιξε εξαιρετικά κατά διαστήματα και διεύρυνε το αήττητο σερί της. Πλέον έχει 29 ματς χωρίς ήττα, με 24 νίκες και πέντε ήττες και συνεχίζει να κυνηγά το σερί της Ισπανίας που ήταν 35 ματς αήττητη, την διετία 2007-2009.

Η Ιταλία στο 19΄ σκόραρε με τον Κιελίνι, ωστόσο μετά από χρήση του VAR το γκολ του αμυντικού της Γιουβέντους ακυρώθηκε σωστά ως επιθετικό φάουλ. Σαν να μην έφτανε αυτό ο έμπειρος αμυντικός λίγα λεπτά μετά αποχώρησε τραυματίας.

Στο 26΄ ο Μπεράρντι πλαγιοκόπησε από τα δεξιά, σέντραρε στο σημείο του πέναλτι, με τον Λοκατέλι να κάνει το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και στο 52΄ σημείωσε και δεύτερο τέρμα στην αναμέτρηση. Ο Λοκατέλι με ένα ξερό αριστέρο σουτ νίκησε τον Σόμερ και έκανε το 2-0.

Από εκεί και πέρα, η Ιταλία κατέβασε τον ρυθμό, ωστόσο πάντα ήταν επικίνδυνη. Μέσα σε ένα διάστημα δυο λεπτών (70΄-72′) ο Ιμόμπιλε δεν πλάσαρε σωστά τον Σόμερ, παρόλο αυτά ο επιθετικός της Λάτσιο βρήκε και αυτός τον δρόμο προς τα δίχτυα, καθώς στο 88΄ με ένα σουτ έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το 3-0.

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Μπονούτσι, Κιελίνι (25′ Ατσέρμπι), Σπινατσόλα, Ντι Λορέντσο, Ζορζίνιο, Μπαρέλα (87′ Κριστάντε), Λοκατέλι (86′ Πεσίνα), Μπεράρντι (69′ Τολόι), Ινσίνιε (69′ Κιέζα), Ιμόμπιλε

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Σερ (58′ Ζούμπερ), Ακανζί, Ελβέντι, Τσάκα, Φρόιλερ (82′ Σο), Ροντρίγκες, Μπαμπού (58′ Βίντμερ), Σακίρι (76′ Βάργας), Εμπολό, Σεφέροβιτς (46′ Γκαβράνοβιτς).