«Ο Μάριο Ντράγκι πρέπει να παραμείνει στο αξίωμα του Πρωθυπουργού, διότι απέδειξε πως διαθέτει αξιοπρέπεια και κύρος, σε πολιτικό και θεσμικό επίπεδο», επεσήμαναν εν συνεχεία.

Οι δημοτικοί «άρχοντες» ένδεκα πόλεων της Ιταλίας απηύθυναν έκκληση στον Μάριο Ντράγκι να παραμείνει στην πρωθυπουργία.

Οι Δήμαρχοι των Βενετίας, Λουίτζι Μπρουνιάρο· Ρώμης, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι· Μιλάνου, Μπέπε Σάλα και Φλωρεντίας, Ντάριο Ναρντέλα, υπογράφουν την επιστολή, μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, αναμένεται η απόφαση του κινήματος «Πέντε Αστέρων», αναφορικά είτε με απομάκρυνση των Υπουργών του από τον σχηματισμό της κυβέρνησης, είτε επαναπροσέγγιση προς τον τεχνοκράτη Πρωθυπουργό, με σκοπό την εύρεση λύσης.

Η τελική στάση του κινήματος, έπειτα από σειρά συνεδριάσεων και εσωτερικών διαπραγματεύσεων, πρόκειται να ανακοινωθεί σήμερα (16/07) ή αύριο, έως το μεσημέρι.

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα εξακολουθεί να ζητά από τον Μάριο Ντράγκι να συνεχίσει στη θέση του Πρωθυπουργού και να παρουσιασθεί την προσεχή Τετάρτη (20/07) στη Γερουσία, εμβαθύνοντας στους επόμενους –σημαντικούς– στόχους της κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά την κεντροδεξιά παράταξη, η «Φόρτσα Ιτάλια» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και η «Λέγκα» του Ματέο Σαλβίνι τάσσονται υπέρ δεύτερης κυβέρνησης υπό τον κ. Ντράγκι, ωστόσο, δίχως τη συμμετοχή των «πεντάστερων», τους οποίους χαρακτηρίζουν αμφότεροι ως «αφερέγγυους».

Οι περισσότεροι πολιτικοί αναλυτές, πάντως, υπογραμμίζουν ότι έως τώρα, ο κ. Ντράγκι δεν έχει αλλάξει γνώμη και πως προτίθεται ακόμη να παραιτηθεί. Μία κίνηση, που σηματοδοτεί προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών.