Το Ισραήλ προετοιμάζεται για πιθανές επιθέσεις από το Ιράν και τη Χεζμπολάχ τις επόμενες ημέρες και η Σιν Μπετ- η ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας- ετοίμασε ένα υπόγειο καταφύγιο διοίκησης και ελέγχου στην Ιερουσαλήμ.

Η Σιν Μπετ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του υπόγειου καταφυγίου διοίκησης και ελέγχου στην Ιερουσαλήμ, το οποίο έχει σχεδιαστεί για τη διαχείριση των πολέμων από την ηγεσία της πολιτικής ασφάλειας του κράτους. Το καταφύγιο είναι εξοπλισμένο με όλα τα μέσα διοίκησης και ελέγχου, καθώς και συνδεδεμένο με το καταφύγιο του ισραηλινού στρατού και όλα τα υπόλοιπα κέντρα διοίκησης.

Το ισραηλινό «μπούνκερ» είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε να επιτρέπει παρατεταμένη παραμονή σε αυτό και να είναι προστατευμένο από κάθε τύπο οπλικών συστημάτων.

Εν τω μεταξύ, ο ιστότοπος Axios επικαλέστηκε νωρίτερα σήμερα τρεις Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους που δήλωσαν ότι μια ιρανική επίθεση θα μπορούσε να ξεκινήσει αύριο, Δευτέρα 5 Αυγούστου, ως αντίποινα για τις δολοφονίες του στρατιωτικού αρχηγού της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ και του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, την περασμένη εβδομάδα.

Το ισραηλινό σύστημα ασφαλείας βρίσκεται σε «ύψιστο συναγερμό» και τα μέλη ενός διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ -συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας και συμμαχικών αραβικών κρατών- με στόχο την αποτροπή πιθανών ιρανικών επιθέσεων σε «πολλά μέτωπα» είναι προετοιμασμένα να προσπαθήσουν να τις αποτρέψουν και να τις αναχαιτίσουν, μετέδωσε το Κανάλι 12.

Μεταξύ των προφυλάξεων που λαμβάνονται είναι περιπολίες από πολεμικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία συμμαχικών χωρών στην περιοχή, ανέφερε το δημοσίευμα, χωρίς να αναφέρει πηγές ή να παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες. Η ηγεσία του Ισραήλ διεξάγει συζητήσεις για το πώς θα ανταποκριθεί σε τέτοιες επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένου αυτού που το Κανάλι 12 περιέγραψε ως «ετοιμότητα για είσοδο σε ολοκληρωτικό πόλεμο σε αυτό το πλαίσιο».

Διαβάστε ακόμη: