Ενοπλος σκότωσε τρεις Ισραηλινούς πολίτες σε επίθεση κοντά σε σημείο διέλευσης, στη Γέφυρα Αλένμπι στα σύνορα με την Ιορδανία, νωρίτερα σήμερα Κυριακή, πριν πέσει νεκρός από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας του Ισραήλ, όπως ανακοίνωσαν οι ισραηλινές αρχές.

«Τρομοκράτης προσέγγισε την περιοχή της Γέφυρας Αλένμπι από την Ιορδανία με φορτηγό, βγήκε από το όχημα και άνοιξε πυρ εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας που επιχειρούσαν στην περιοχή», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός.

«Ο τρομοκράτης εξουδετερώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας, ωστόσο διαπιστώθηκε ο θάνατος τριών Ισραηλινών πολιτών ως αποτέλεσμα της επίθεσης», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Το ιατρικό προσωπικό και οι τραυματιοφορείς του MDA (σ.σ.: Magen David Adom, το ισραηλινό αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού) διαπίστωσαν τον θάνατο τριών ανδρών ηλικίας περίπου 50 ετών, οι οποίοι έφεραν τραύματα από σφαίρες», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι υπηρεσίες άμεσης δράσης.

Η συνοριακή διέλευση, ανάμεσα στην κοιλάδα του Ιορδάνη, στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, και την Ιορδανία, είναι επίσης γνωστή ως Γέφυρα του Βασιλιά Χουσεΐν. Βρίσκεται περίπου στη μέση της διαδρομής μεταξύ του Αμμάν και της Ιερουσαλήμ, βόρεια της Νεκράς Θάλασσας.

Οι ιορδανικές αρχές ανακοίνωσαν έρευνα για το επεισόδιο, ενώ Ιορδανός αξιωματούχος εξήγησε στο Reuters πως η συνοριακή διέλευση που συνδέει τη χώρα του με τη Δυτική Οχθη θα παραμείνει κλειστή.

Διαβάστε ακόμη: