Άξια της τύχης της είναι η Ισπανία. Σε ένα ακόμα παιχνίδι παρότι δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, είχε δοκάρι και χαμένο πέναλτι, δεν κατάφερε να κερδίσει. Η Πολωνία χάρη στην εκτελεστική δεινότητα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας και ελπίζει σε έναν όμιλο που η υπόθεση πρόκριση θα παιχθεί την τελευταία αγωνιστική με τις τέσσερις ομάδες, άλλες περισσότερες κι άλλες λιγότερες, να έχουν ελπίδες πρόκρισης! Και για του λόγου το αληθές, η Σουηδία βρίσκεται στην κορυφή με 4 βαθμούς, ακολουθεί η Σλοβακία με 3, η Ισπανία είναι τρίτη με 2 και από κάτω της είναι η Πολωνία με μόλις 1 βαθμό. Την επόμενη και τελευταία αγωνιστική για τη φάση των ομίλων του Euro 2020, οι Ισπανοί θα «κονταροχτυπηθούν» με τους Σλοβάκους και οι Σουηδοί με τους Πολωνούς.

Το ματς

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο 6’ με τον Κλιχ να εξαπολύει ένα σουτ από μακρινή απόσταση και την μπάλα να «γλύφει» το δοκάρι.

Στη συνέχεια «φούριας ρόχας» ανέβασαν στροφές, πίεσαν αρκετά, και άνοιξαν το σκορ 1-0, στο 25′ με τον Μοράτα ύστερα από φοβερό γύρισμα του Μορένο.

Οι Πολωνοί προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση και μάλιστα στο 42′ έφτασαν μια… ανάσα από την ισοφάριση, με τον Σφιντέρσκι να εξαπολύει ένα σουτ από μακριά, το οποίο σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια ο Λεβαντόφσκι πήρε το ριμπάουντ, αλλά δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Σέζνι. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε απάντησε στο 45′, με τον Μορένο να αστοχεί μέσα από την μικρή περιοχή.

Το δεύτερος μέρος ξεκίνησε με πολύ δυνατά μαρκαρίσματα, στην πρώτη ουσιαστικά φάση που δημιουργήθηκε, ο Λεβαντόφσκι νίκησε κατά κράτος τον Λαπόρτ στον αέρα και με μια άπιαστη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σιμόν για το 1-1 στο 54’!

Ωστόσο, ένα απρόσεκτο πάτημα του Μόντερ πάνω στον Μοράτα έδωσε στους Ισπανούς ένα πέναλτι, μετά και την χρήση του VAR. Ο Μορένο που ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ ο Μοράτα που βρέθηκε αμέσως μετά με την μπάλα μπροστά στο τέρμα, αστόχησε από πλεονεκτική θέση!

Οι Ισπανοί ανέβασαν ρυθμό με τον Μοράτα στο 65’ να απειλεί με ένα σουτ αλλά τον Σέζνι να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στο 73’ η κεφαλιά του Φεράν έφυγε αρκετά έξω. Η τελευταία τεράστια ευκαιρία για την Ισπανία ήρθε και πάλι με τον Μοράτα, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να  νικήσει τον Σέζνι, ο οποίος σταματά την μπάλα με το πρόσωπό του!

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ουνάι Σιμόν, Γιορέντε, Λαπόρτ, Πάου Τόρες, Τζόρντι Άλμπα, Πέδρι, Ρόδρι, Κόκε (68’ Σαράμπια), Ντάνι Όλμο (61’ Φεράν Τόρες), Ζεράρδο Μορένο (68’ Φαμπιάν Ρουίθ), Μοράτα (87’ Ογιαρθάμπαλ).

ΠΟΛΩΝΙΑ: Σέζνι, Γιόζβιακ, Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Μπέντναρεκ (85’ Νταβίντοβιτς), Πούχας, Μόντερ (85’ Λινετι), Κλιχ (55’ Κοζλόφσκι), Σβιντέρσκι (68’ Φρανκόφσκι), Ζιελίνσκι, Λεβαντόφσκι.