search

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ισορροπίες τρόμου στον ΣΥΡΙΖΑ: O Κοτζιάς, οι Παπαδημούλης – Κούλογλου και ο Μπάρκας

Μόνο τυχαία δεν ήταν η γεμάτη αιχμές ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα, ο οποίος έβαλε κατά του κόμματός του...

Ισορροπίες τρόμου στον ΣΥΡΙΖΑ: Κοτζιάς, οι Παπαδημούλης - Κούλογλου και ο Μπάρκας

Ως γνωστόν, ο Νίκος Κοτζιάς τα τελευταία αρκετά χρόνια ασκεί σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τον επικεφαλής του, Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών έχει «μαλακώσει» σε σχέση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς δεν παρέλειψε ακόμη και να τον επαινέσει δημόσια – κάτι που δεν έκανε ούτε όταν ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πολιτικός του προϊστάμενος.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι συνειδητός φορέας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής και αυτό με διευκόλυνε ως υπουργό Εξωτερικών», λέει χαρακτηριστικά ο Νίκος Κοτζιάς, καθιστώντας σαφές ότι τείνει χείρα φιλίας και διαλόγου στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης – καίτοι ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι το τελευταίο πράγμα που θέλει είναι να υπάρξει διάλογος για να «τακτοποιηθεί» με μία έδρα στη Βουλή.

Παπαδημούλης και Κούλογλου  ήρθαν κοντά

Ο χαμός που έγινε μεταξύ Παπαδημούλη και προέδρου της Επιτροπής Pega μετά τα μπερδέματα που προκάλεσε, έφερε κοντά τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογλου, με τον οποίο ήταν στα μαχαίρια.

Ο Κούλογλου στήριξε τον Παπαδημούλη στην κόντρα του και αυτό εκτιμήθηκε από τον βαλλόμενο, που βιάστηκε να ανακοινώσει το πρόγραμμα της Επιτροπής στην Αθήνα πριν να οριστικοποιηθεί.

Πάντως, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ κανένα πρόβλημα δεν είχε με τη βιασύνη του Παπαδημούλη -η οποία απηχεί την κεντρική γραμμή στο θέμα των παρακολουθήσεων-, είναι πολύ ευχαριστημένος που, εκτός των άλλων, «τα βρήκαν» οι δύο άσπονδοι φίλοι.

Μπαρούτι ο Μπάρκας

Μόνο τυχαία δεν ήταν η γεμάτη αιχμές ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα, ο οποίος έβαλε κατά του κόμματός του για τις λίγες συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο λόγος μάλιστα που σχολιάστηκε το «αντάρτικο» είναι ότι ο ίδιος, πέραν των φιλικών σχέσεων που διατηρεί με τον πυρήνα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, έχει και κουμπαριά με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο βουλευτής Πρεβέζης είναι χολωμένος για το γεγονός ότι, σε αντίθεση με άλλους, δεν είναι τομεάρχης και δεν μετέχει επίσης σε κάποια επιτροπή.

Εν ολίγοις, αισθάνεται ότι είναι «στα πιτς».

Μαθαίνουμε, πάντως, ότι στους συναδέλφους του δεν άρεσε καθόλου η εν λόγω κίνηση, ενώ Τσίπρας, Τζανακόπουλος και Γεροβασιλη «τα πήραν» μαζί του.

Διαβάστε ακόμη: