Ο Ισημερινός βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, μετά τη στυγερή δολοφονία του υποψηφίου προέδρου της χώρας, Φερνάντο Βιγιαβισένσιο.

Ο 59χρονος πολιτικός και δεύτερος στις δημοσκοπήσεις στον Ισημερινό πυροβολήθηκε στο κεφάλι το βράδυ της Τετάρτης – περίπου δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές, την ώρα που επιβιβαζόταν στο αυτοκίνητό του μετά από προεκλογική συγκέντρωση στην πρωτεύουσα Κίτο, όπως ανακοίνωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της χώρας Γκιγιέρμο Λάσο.

Ο παλαιός συνδικαλιστής και εν συνεχεία δημοσιογράφος, Φερνάντο Βιγιαβισένσιο, προτού γίνει κεντρώος πολιτικός κι εκλεγεί στο κοινοβούλιο, συγκαταλεγόταν στους οκτώ υποψήφιους στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του Ισημερινού.

Δολοφονήθηκε εξερχόμενος από αίθουσα στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας, όπου είχε μόλις ολοκληρωθεί προεκλογική συγκέντρωσή του, περί τις 18:20 [τοπική ώρα· στις 02:20 σήμερα ώρα Ελλάδας], σύμφωνα με ΜΜΕ του Ισημερινού. Βίντεο καταγράφει τη στιγμή της εκτέλεσής του από τα πυρά των ενόπλων.

«Ύποπτος, ο οποίος χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με προσωπικό ασφαλείας, συνελήφθη και μεταφέρθηκε, βαριά τραυματισμένος, στη μονάδα [σ.σ. της γενικής εισαγγελίας] στο Κίτο. Το προσωπικό ασθενοφόρου της πυροσβεστικής διαπίστωσε τον θάνατό του, η αστυνομία προχωρά στην αποκομιδή του πτώματος», γνωστοποίησε η γενική εισαγγελία του Ισημερινού μέσω X (του πρώην Twitter).

Άλλοι εννιά άνθρωποι, ανάμεσά τους υποψήφια για το κοινοβούλιο και δύο αστυνομικοί, τραυματίστηκαν στην επίθεση, πρόσθεσε η εισαγγελία.

Διαβάστε ακόμη: