Οριακή είναι η ανάκαμψη στις αγορές μετά το κραχ, με τον DAX στη Φρανκφούρτη να ενισχύεται μόλις 0,2%. Εξαίρεση ο Nikkei στο +10%. Τα futures των δεικτών της Wall Street ενισχύονται έως +1,1%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,8%, αφού χθες κατέγραψε τη μεγαλύτερη τριήμερη πτώση του από τον Ιούνιο του 2022, κλείνοντας κάτω από το όριο των 500 μονάδων για δεύτερη ημέρα.

Ριμπάουντ στην Ασία

Ισχυρή ανάκαμψη καταγράφουν οι περισσότερες ασιατικές αγορές την Τρίτη, μετά το κραχ στην προηγούμενη συνεδρίαση, με τις ιαπωνικές αγορές να ανακάμπτουν πάνω από 10%.

Το bargain hunting βοήθησε επίσης τις περιφερειακές αγορές, καθώς οι traders συσσωρεύτηκαν σε μετοχές με μεγάλα discount και ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη, οι οποίες είναι πιθανό να επωφεληθούν από τα χαμηλότερα επιτόκια τους επόμενους μήνες, σχολιάζει το Investing.com.

To sell off προκλήθηκε από τους αυξανόμενους φόβους για ύφεση στις ΗΠΑ μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την αγορά εργασίας, ενώ την ίδια ώρα οι αγορές παρακολουθούν την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή.

Η Wall Street σημείωσε πτώση, με τον NASDAQ Composite να εισέρχεται σε περιοχή διόρθωσης μετά τα πρόσφατα υψηλά.

Παρόλα αυτά, τα futures της Wall Street ενισχύονται στις ασιατικές συναλλαγές.

Ισχυρή ανάκαμψη για τον Nikkei

Οι ιαπωνικές μετοχές ήταν μακράν οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι την Τρίτη. Ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο άνω του 10%, ενώ ο δείκτης TOPIX πρόσθεσε 8,8%.

Και οι δύο δείκτες παρέμειναν ακόμη σε έδαφος bear market, μετά την πτώση μεταξύ 12% και 14% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο δείκτης KOSPI της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 3%, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον δείκτη Nifty 50 της Ινδίας έδειξαν ισχυρό άνοιγμα μετά από απώλειες 2,7% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Οι κινεζικές αγορές υστέρησαν, με τους δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite να υποχωρούν ελαφρώς σε χαμηλά σχεδόν έξι μηνών. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κυμάνθηκε λίγο πάνω από το χαμηλό τριών μηνών.

Διαβάστε ακόμη: