Ισχυρή ανάκαμψη καταγράφει το χρηματιστήριο της Αθήνας, λαμβάνοντας ώθηση από το ράλι στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τη Φρανκφούρτη να σημειώνει άλμα 5%.

Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ ανακάμπτει 3% στις 814,μετά από «βουτιά» 7,60% στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 14,85 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 3,43%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 2,99%.

Ανοδικά κινούνται όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank (+6,57%), της Eurobank (+5,70%), της Εθνικής (+5,60%), της Quest Συμμετοχών (+4,57%) και της Πειραιώς (+4,38%).

Ράλι στις ευρωπαϊκές αγορές

Ισχυρή ανάκαμψη καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τους επενδυτές να επιλέγουν μετοχές που σφυροκοπήθηκαν στο πρόσφατο ξεπούλημα της αγοράς, εν μέσω ανησυχιών για τις κλιμακούμενες κυρώσεις της Δύσης σε βάρος της Ρωσίας ύστερα από την εισβολή της στην Ουκρανία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 2,6% ύστερα από ένα τετραήμερο πτωτικό σερί. Οι μετοχές των τραπεζών, των εταιριών ταξιδίων και αναψυχής και των αυτοκινητοβιομηχανιών, που υπέστησαν μεγάλο πλήγμα, ηγούνταν της ανόδου στην αρχή της συνεδρίασης –με κέρδη άνω του 4%.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 4,9%, ο FTSE 100 στο Λονδίνο +2%., στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 4,7%, στο Μιλάνο ο FTSE MIB +4,6%.

Οι διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές κατέγραψαν πτώση χθες σε μια συνεδρίαση με διακυμάνσεις αφού οι ΗΠΑ και η Βρετανία προχώρησαν σε εμπάργκο των ρωσικών εισαγωγών πετρελαίου, δημιουργώντας φόβους για παγκόσμιο στασιμοπληθωρισμό. Ο ευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έχει ήδη υποχωρήσει σχεδόν κατά 13% από τις αρχές του έτους.

«Αδειάζουν» τις τράπεζες και «μαζεύουν» την Ενέργεια!