Τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Meta βελτίωσαν περαιτέρω το κλίμα γύρω από τις μετοχές τεχνολογίας και τον S&P 500 να κινηθεί έντονα ανοδικά.

Ο ευρύτερος δείκτης της αγοράς σημείωσε άλμα 0,9%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite κέρδισε περίπου 2,3%. Τα κέρδη έρχονται πριν από μια τριάδα οικονομικών αποτελεσμάτων Big Tech εταιριών μετά το κλείσιμο σε Apple, Amazon και Alphabet.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average παρουσίασε χαμηλή απόδοση, υποχωρώντας 170 μονάδες ή περίπου 0,5%.

Ο κύριος δείκτης παρασύρθηκε από τις μετοχές της Merck αφού η φαρμακευτική εταιρεία δημοσίευσε αδύναμες προοπτικές στα τελευταία οικονομικά της αποτελέσματα.

Η Meta ανακοίνωσε επαναγορά μετοχών 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Meta σημείωσε άνοδο περισσότερο από 19% αφού ανέφερε πτώση εσόδων για το τέταρτο τρίμηνο και ανακοίνωσε επαναγορά μετοχών 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό βοήθησε τους επενδυτές να εξετάσουν τις ζημίες του παρελθόντος στην επιχειρηματική μονάδα που εποπτεύει το μετασύμπαν.

Άλλες μετοχές τεχνολογίας μεγάλης κεφαλαιοποίησης αυξήθηκαν μετά από αυτά τα αποτελέσματα.

Οι μετοχές της μητρικής Alphabet της Google αυξήθηκαν περισσότερο από 4%, ενώ η Amazon έκανε άλμα άνω του 3%. Οι μετοχές της Apple ανέβηκαν περισσότερο από 1%.

Οι μετοχές της τεχνολογίας ξεχώρισαν το 2023, ενισχυμένες από τα πρόσφατα σήματα μείωσης του πληθωρισμού που οι επενδυτές αναμένουν ότι θα μπορούσαν να υποδηλώσουν μια παύση από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στην επιθετική εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων.

Ο τομέας της τεχνολογίας πληροφοριών S&P 500 αυξήθηκε περισσότερο από 11% φέτος μετά από πτώση άνω του 28% πέρυσι.

Η Wall Street βγαίνει νικηφόρα μετά την ανακοίνωση της Fed την Τετάρτη για αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25 ποσοστιαίες μονάδες.

Ενώ η κεντρική τράπεζα δεν έδωσε καμία ένδειξη για επικείμενη παύση των αυξήσεων των επιτοκίων, οι επενδυτές ενθαρρύνθηκαν από τη μικρότερη αύξηση και τα σχόλια του προέδρου Τζερόμ Πάουελ που αναγνώριζε τη χαλάρωση του πληθωρισμού.

Διαβάστε ακόμη: