Ο Φώτης Ιωαννίδης ήταν ο σκόρερ για τους «πράσινους», οι οποίοι «πολιόρκησαν» την εστία του Σαράνοφ καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ωστόσο δεν κατόρθωσαν να πετύχουν ακόμη ένα τέρμα για να έχουν την πολυτέλεια να προσεγγίσουν με μεγαλύτερη σιγουριά, τη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας.

Η Λαμία κατάφερε να περιορίσει τα επιθετικά ατού του συνόλου του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και να διατηρήσει «ζωντανές» τις ελπίδες της για πρόκριση στον τελικό του εφετινού κυπέλλου.

Το «τριφύλλι» αναζήτησε το γκολ από την αρχή του ματς, με την πρώτη ευκαιρία να χάνεται από τον Αϊτόρ, ο οποίος αστόχησε σε κοντινή προβολή μετά τη σέντρα του Γκατσίνοβιτς.

Στο 13’, το παιχνίδι διεκόπη για αρκετά λεπτά εξαιτίας τραυματισμού του Σαράνοφ, που του παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες και πέντε λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν.

Ο Κώτσιρας ανέκοψε αντεπίθεση της Λαμίας και βρήκε με προωθημένη πάσα τον Ιωαννίδη, με τον νεαρό επιθετικό να «κουβαλά» τη μπάλα και να «εκτελεί» από το ύψος της μεγάλης περιοχής τον Σαράνοφ για το 1–0.

Ακολούθησαν δύο σημαντικές απόπειρες από πλευράς «πράσινων» για το 2–0, ωστόσο οι Αϊτόρ και Παλάσιος αστόχησαν, ενώ η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα απάντησε στις ευκαιρίες στο 45+5’ με τον Ταϊρόν, το σουτ του οποίου κατέληξε λίγο άουτ.

Μετά την ανάπαυλα, ο Παναθηναϊκός συνέχισε σε υψηλό ρυθμό αλλά δίχως αποτέλεσμα, καθώς ούτε μέσω των στατικών φάσεων κατόρθωσε να διπλασιάσει τα τέρματά του.

Ύστερα από εκτελέσεις κόρνερ προέκυψαν οι δύο επόμενες φάσεις, με τους Ιωαννίδη, Βέλεθ και Γκατσίνοβιτς να παίρνουν κεφαλιές αλλά είτε να τους σταματά ο Σαράνοφ, είτε να αστοχούν.

Στο 78’, το «τριφύλλι» έχασε τη σημαντικότερη φάση στο παιχνίδι για να κάνει το 2–0, όταν ο Καρλίτος έφερε σε θέση τετ–α–τετ τον Αϊτόρ με εκπληκτική προωθημένη πάσα, αλλά ο Σαράνοφ είπε ξανά «όχι».

Το «τριφύλλι» σπατάλησε πολλές ευκαιρίες με τους Ιωαννίδη, Παλάσιος, Γκατσίνοβιτς, Αϊτόρ για να βρει μεγαλύτερο σκορ στη διάρκεια της αναμέτρησης και να «κλειδώσει» την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι.

Κίτρινες κάρτες: 74′ Κώτσιρας – 9′ Μαζουλουξής, 81′ Σαράνοφ.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σχένκεφελντ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Βιγιαφάνιες (72’ Μαουρίσιο), Γκατσίνοβιτς (72’ Καρλίτος), Αϊτόρ (80’ Βιτάλ), Παλάσιος, Ιωαννίδης (85’ Αλεξανδρόπουλος).

Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Μαζουλουξής (46’ Σιμόν), Λούκας, Νούνιες, Μπεχαράνο (88’ Γκέντζογλου), Ελευθεριάδης (70’ Ρόμανιτς), Καραμάνος (62’ Μανούσος), Ταϊρόν (70’ Τζανδάρης).