Ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε το πρώτο πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, καθώς δεν βρέθηκαν ίχνη θρομβώσεων στη σορό της 68χρονης γυναίκας, μετά το εμβόλιο της Pfizer που έκανε.

Ωστόσο, ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος θα περιμένουν την ιστολογική εξέταση, της οποίας το πόρισμα θα δείξει αν υπάρχει συσχέτιση με το εμβόλιο που έκανε η 68χρονη. «Προς το παρόν η αρχική εκτίμηση και μάλιστα, σε απόλυτη συμφωνία με τη συνάδελφο που έκανε την νεκροψία – νεκροτομή είναι πως η 68χρονη έφυγε από ισχαιμία μυοκαρδίου», δήλωσε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Και συνέχισε: «Όμως, θα διερευνηθεί περαιτέρω καθώς πρέπει να ολοκληρωθούν και οι εργαστηριακές εξετάσεις για να είμαστε απολύτως βέβαιοι. Όσο για το αν η ισχαιμία μυοκαρδίου είναι παρενέργεια του εμβολίου, ακόμα μελετάται η διαδικασία της τέταρτης φάσης που βρίσκονται τα εμβόλια, όπως και όλα τα φάρμακα. Κάθε επιπλοκή δεν μπορεί να αποκλειστεί μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι εξετάσεις και οι ιστολογικές – τοξικολογικές. Οι ιστολογικές θα δώσουν όλες τις απαντήσεις».

«Παρακινδυνευμένο να υποστηρίξει κανείς το οτιδήποτε»

Μάλιστα, στο εν λόγω περιστατικό αναφέρθηκε χθες και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, χαρακτηρίζοντας παρακινδυνευμένη οποιαδήποτε πρόβλεψη μέχρι να οριστικοποιηθεί η αιτία θανάτου της.

«Θα πρέπει να πω ότι η ενημέρωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών γίνεται από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης. Το θλιβερό αυτό περιστατικό, και συλλυπούμαι την οικογένεια, είναι των τελευταίων 24ωρων. Επομένως το περιστατικό αυτό είναι υπό διερεύνηση. Μέχρι να συλλεγούν όλα τα στοιχεία είναι παρακινδυνευμένο να υποστηρίξει κανείς το οτιδήποτε», είχε σχολιάσει η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Είχε ζαλάδες, εμετούς και σφίξιμο στο στήθος

Από τη μεριά του, ο δικηγόρος της οικογένειας, Αντώνης Ξυλουργίδης, ο οποίος μίλησε επίσης χθες, στο OPEN ανέφερε πως η γυναίκα έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου στις 4 Μαΐου, αλλά μετά από λίγες ώρες άρχισε να νιώθει ζαλάδες, είχε εμετούς και σφίξιμο στο στήθος. Άμεσα μεταφέρθηκε από τα παιδιά της στο νοσοκομείο, όπου και έκανε μία σειρά από εξετάσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γιατροί καθησύχασαν την οικογένεια λέγοντας πως τα συμπτώματα που είχε ήταν παρενέργειες της δεύτερης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και πως θα περνούσαν. Έτσι, της έδωσαν εξιτήριο. Τo ίδιο βράδυ όμως, τα συμπτώματα επέστρεψαν και επιδεινώθηκαν. Η γυναίκα μετέβη για δεύτερη φορά στο νοσοκομείο, όπου διασωληνώθηκε και τελικά κατέληξε, χωρίς οι γιατροί να έχουν βγάλει συμπέρασμα για τα αίτια.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.