O «Δον Κιχώτης», το κλασικό αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, με πρωταγωνιστή τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη, καταφθάνει στην Αθήνα, μετά την επιτυχημένη καλοκαιρινή του περιοδεία. Η παράσταση ο θα φιλοξενηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου, στο Ηρώδειο.

Η ιστορία του ονειροπόλου Ιππότη Δον Κιχώτη από τη Μάντσα, του συντρόφου του Σάντσο Πάντσα και της αγαπημένης του Δουλτσινέας ξαναζωντανεύει από έναν μεγάλο θίασο στον οποίο συμμετέχουν επίσης Θανάσης Τσαλταμπάσης, η Νάντια Κοντογεώργη και η Παρθένα Χοροζίδου.

Ο Γιάννης Μπέζος, που έχει βάλει τη σκηνοθετική του υπογραφή σημειώνει σχετικά: «Το σατιρικό ρομάντζο του Θερβάντες μας υπενθυμίζει τη μεγάλη ανάγκη του ανθρώπου γι’ αυτό που τον ξεπερνά! Κι όταν καταθέτει ο ήρωάς μας την ευαισθησία του και τη μεγάλη του φαντασία, οι άλλοι χλευάζουν και γελούν. Κι όμως, έτσι είναι! Η φαντασία και η ποίηση, για να περάσουν, πρέπει να πληρώσουν διόδια! Μερικές φορές πολύ ακριβά! Ας γελάσουμε λοιπόν με τα παθήματα του Δον Κιχώτη, αλλά ταυτόχρονα ας αναλογιστούμε μήπως η, έτσι κι αλλιώς, μικρή ζωή μας θα ήταν ανυπόφορη χωρίς αυτόν.»

Διαβάστε ακόμη: