Στην εξιχνίαση υπόθεσης εμπρησμού δύο οχημάτων στο Ηράκλειο και στη σύλληψη δύο ατόμων, 27χρονου Έλληνα και 26χρονου Αλβανού, έφθασε η τοπική Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, σε συνεργασία με το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα του εμπρησμού, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, κλοπής, παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και βίας κατά υπαλλήλων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., μετά από σχετική έρευνα, προέκυψε ότι ο 27χρονος, ενεργώντας κατ’ εντολή του 26χρονου, στις 5 Αυγούστου, αφού αφαίρεσε δίκυκλη μοτοσυκλέτα που ανήκει σε αστυνομικό, μετέβη σε ακάλυπτο χώρο στάθμευσης και με τη χρήση εύφλεκτου υγρού προκάλεσε πυρκαγιά τόσο στη μοτοσυκλέτα, όσο και σε Ι.Χ.Ε., άλλου ιδιοκτήτη.

Απογευματινές ώρες χθες, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου εντόπισαν τον Έλληνα δράστη και εν συνεχεία τον αλλοδαπό, οι οποίοι επιχείρησαν να αποφύγουν τον έλεγχο και ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες τους όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 94,6 γραμμάρια κοκαΐνης, 87,52 γραμμάρια κάνναβης, ζυγαριά, 530 ευρώ και 2 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Επίσης κατασχέθηκε δίκυκλη μοτοσυκλέτα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η αφαιρεθείσα μοτοσυκλέτα η οποία βρέθηκε στάλθηκε για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση .

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση  Ασφαλείας Ηρακλείου.

Διαβάστε ακόμη: