Σε ανακοπή καρδιάς οφείλεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατος του τρίχρονου κοριτσιού που κατέληξε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Έχει πραγματοποιηθεί η νεκροψία-νεκροτομή, ενώ διαπιστώθηκε ανεπάρκεια σε ζωτικά όργανα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, για να βγει το πόρισμα αναμένονται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών και κυτταρολογικών εξετάσεων που πιθανόν δεν θα είναι έτοιμες σήμερα.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο υπουργός Υγείας έχει διατάξει ερευνά για τις συνθήκες νοσηλείας του κοριτσιού στο Παπαγεωργίου.

Η περιπέτεια υγείας που κατέληξε σε τραγωδία

Σημειώνεται πως η περιπέτεια που κατέληξε σε τραγωδία για το τρίχρονο κοριτσάκι ξεκίνησε τη Μεγάλη Τρίτη, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» με πρήξιμο στον αστράγαλο.

Μετά από λίγες ημέρες νοσηλείας η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, με τους γιατρούς του νοσοκομείου να εξετάζουν ακόμη και την πιθανότητα της νόσου «Kawasaki».

Μετά τη βιοψία που πραγματοποιήθηκε, αποκλείστηκε τόσο το ενδεχόμενο οξείας συστηματικής αγγειίτιδας, όσο και εκείνο του long covid, καθώς εντοπίστηκαν αντισώματα στον οργανισμό του.

Με την κατάσταση της υγείας του να χειροτερεύει, το τρίχρονο κοριτσάκι διακομίστηκε διασωληνωμένο το Σάββατο στο Ιπποκράτειο, στις 12 το μεσημέρι, όπου μέσα σε περίπου δυόμιση ώρες, κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, οι γιατροί δεν κατέληξαν σε διάγνωση, γεγονός που εγείρει ερωτήματα ως προς τα αίτια που επέφεραν τον θάνατο. Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κοριτσάκι υπέστη και εγκεφαλικό οίδημα.

Οι γονείς αρνούμενοι να πιστέψουν την τραγική εξέλιξη οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας προκειμένου να καταθέσουν μήνυση για τον θάνατο του παιδιού τους, εκφράζοντας υποψίες περί ιατρικού λάθους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr αναμένεται να πραγματοποιηθεί νεκροψία – νεκροτομή, η οποία θα ρίξει «φως» στον θάνατο του τρίχρονου παιδιού.

«Δεν βρήκαμε ακόμα σαφή αιτία θανάτου» της 3χρονης λέει η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας

Όπως ανέφερε η Τεχνική Σύμβουλος που όρισε η οικογένεια, ιατροδικαστής, Κατερίνα Αποστολίδου, το τρίχρονο κοριτσάκι νοσηλευόταν επί δέκα ημέρες στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, δεν ολοκληρώθηκε η διερεύνηση και δεν κατέληξαν σε διάγνωση οι γιατροί και «στην νεκροτομή που έγινε σήμερα, δυστυχώς, δεν βρήκαμε ακόμα σαφή αιτία θανάτου».

«Προς το παρόν έχει βρεθεί μόνο ένα εγκεφαλικό και πνευμονικο οίδημα, τα οποία ήταν αναμενόμενα ευρήματα γιατί δημιουργήθηκε πολυοργανική ανεπάρκεια στο παιδί και περιμένουμε μήπως μας διαφωτίσουν τα εργαστηριακά αποτελέσματα», συμπλήρωσε η κυρία Αποστολίδου.

Σύμφωνα με το ιστορικό που έλαβε από τους γονείς η έμπειρη ιατροδικαστής, από τους γιατρούς του νοσοκομείου Παπαγεωργίου είχε εξεταστεί τόσο η πιθανότητα της νόσου «Kawasaki» όσο και η πιθανότητα του long covid, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε η διάγνωση. Σημειώνεται ότι η κα. Αποστολίδου δεν έχει λάβει ακόμα στα χέρια της τον ιατρικό φάκελο του παιδιού προκειμένου να έχει εικόνα της διερεύνησης και τις εξετάσεις που έκαναν οι γιατροί.