Επιφυλακτικές κινήσεις για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα Πέμπτη, με τους επενδυτές να αποτιμούν τα νέα στοιχεία που προκύπτουν στον απόηχο των πρακτικών της Federal Reserve που επιβεβαίωσαν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πλησιάζει σε μια απόφαση για τη μείωση των επιτοκίων της.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,10% με του περισσότερους κλάδους να βρίσκονται στο πράσινο στο πράσινο.

Οι μετοχές του κλάδου των ταξιδιών και της αναψυχής σημείωναν άνοδο 0,44%, ενώ οι μετοχές των ορυχείων υποχώρησαν κατά 0,55%. Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,35%, ο βρετανικός FTSE 100 προσθέτει 0,26% και ο γαλλικός CAC-40 σημειώνει άνοδο 0,25%. Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX-35 ενισχύεται 0,34% ενώ ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,19%.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιουλίου  της Fed, τα οποία δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα έδειξαν ότι μερικοί αξιωματούχοι υποστήριξαν τη μείωση των επιτοκίων σε εκείνη τη συνεδρίαση, αντί τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, η πλειοψηφία των στελεχών της Fed “παρατήρησαν ότι, αν τα στοιχεία συνεχίσουν να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις, θα είναι η κατάλληλη στρατηγική τα επιτόκια να μειωθούν στην επόμενη συνεδρίαση”, όπως επισημαίνεται στα πρακτικά.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών μετοχών ήταν οριακά χαμηλότερα το πρωί της Πέμπτης, καθώς οι επενδυτές αναμένουν με αγωνία την ομιλία του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ στο Τζάκσον Χόλ την Παρασκευή.

Στην Ασία, οι αγορές ήταν μικτές καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα από την Αυστραλία και την Ιαπωνία και ανάμενουν τον PMI από την Ινδία.

Διαβάστε ακόμη: