Ο Ντόναλντ Τραμπ μοιράστηκε την Κυριακή μια ψεύτικη φωτογραφία που απεικονίζει κάποια που φαίνεται να είναι η Αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις να μιλάει μπροστά σε ένα κομμουνιστικό σύμβολο στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών.

Στη δημοσίευση στο X, η λέξη «Σικάγο» εμφανίζεται στη γωνία της αρένας, όπου διεξάγεται το συνέδριο των Δημοκρατικών αυτήν την εβδομάδα.


Το σφυροδρέπανο, που είναι ένα κομμουνιστικό σύμβολο, βρίσκεται σε περίοπτη θέση μπροστά από την Χάρις.

 

Ο εκπρόσωπος της εκστρατείας του Τραμπ, Τζέισον Μίλερ, όταν ρωτήθηκε για την ανάρτηση του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών για τον προεδρία των ΗΠΑ αρκέστηκε να πει μόνο την λέξη «Καμουνισμός», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να συνδέσει το όνομα της Αμερικανίδας αντιπροέδρου με τον κομμουνισμό.

Ο Τραμπ μοιράζεται τακτικά παραλλαγμένες φωτογραφίες στον ιστότοπό του στο Truth Social ενώ, πρόσφατα άρχισε να δημοσιεύει ξανά και στο X αφού ο λογαριασμός του ήταν αδρανής για σχεδόν ένα χρόνο.

Το X παρότι έχει πολιτική κατά της κοινής χρήσης “συνθετικών, χειραγωγούμενων ή εκτός πλαισίου μέσων που μπορεί να εξαπατήσουν ή να μπερδέψουν τους ανθρώπους και να οδηγήσουν σε βλάβη” και αναφέρει ότι μπορεί να χαρακτηρίσει αυτό το περιεχόμενο ως “παραπλανητικά μέσα”, δεν έχει «κόψει» την ανάρτηση, ούτε την έχει χαρακτηρίσει «fake».


Η Αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, η οποία πρόκειται να αποδεχτεί την υποψηφιότητα του κόμματός της στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών που ξεκινάει σήμερα (19/8) και ολοκληρώνεται την Πέμπτη (22/8), φάνηκε να αποκαλεί τον Ντόναλντ Τραμπ «δειλό» χωρίς να τον αναφέρει ονομαστικά, κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας στο Ρότσεστερ της Πενσυλβάνια, την Κυριακή.


Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και ο κυβερνήτης της Μινεσότα, Τιμ Γουόλς, πραγματοποίησαν μια σύντομη επίσκεψη σε πυροσβεστικό κτίριο της Πενσυλβάνια, όπου συναντήθηκαν με πυροσβέστες και τον σκύλο της πυροσβεστικής, τον Χανκ.

Στο μεταξύ δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές από όλη τη χώρα αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών (DNC) στο Σικάγο αυτή την εβδομάδα, δήλωσαν ακτιβιστές σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή.


«Πρόκειται για μια εθνική κινητοποίηση», είπε ο Χατέμ Αμπουνταγιέ, εκπρόσωπος του Συνασπισμού για την Πορεία στο DNC.

Ο ιστότοπος του συνασπισμού αναφέρει ότι «η Πορεία στο DNC θα είναι μια πορεία για την Παλαιστίνη» και το κύριο αίτημα θα είναι ο τερματισμός της βοήθειας των ΗΠΑ προς το Ισραήλ.

Διαβάστε ακόμη: