Ο Μπομπ Μενέντεζ κρίθηκε ένοχος για υπόθεση διαφθοράς στη δίκη που έγινε. Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών του Νιου Τζέρσεϊ, ο οποίος είχε απαλλαγεί από προηγούμενο κατηγορητήριο για διαφθορά το 2017, καταδικάστηκε για δωροδοκία στην οποία εμπλέκονται επιχειρηματίες και ξένες κυβερνήσεις.

Όπως γράφουν ειδικότερα τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο Μενέντεζ κρίθηκε ένοχος και για τις 18 κατηγορίες που του αποδίδονται. Ανάμεσα στις κατηγορίες με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπος, η παρεπόμπιδη του έργου της Δικαιοσύνης, όπως και η συνωμοσία για δωροδοκία κι εκβιασμό.

Με την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, ο γερουσιαστής Μενέντεζ έσκυψε προς τα εμπρός, με τους αγκώνες στο τραπέζι και το πηγούνι ακουμπισμένο στα χέρια.

Η ετυμηγορία αυτή είναι πιθανό να εντείνει τις πιέσεις προς τον Μενέντεζ ώστε να παραιτηθεί πριν από τη λήξη της θητείας του. Ωστόσο, δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα και τους κανόνες της Γερουσίας να παραιτηθεί από την έδρα του μετά την καταδίκη. Αν αρνηθεί ο Μενέντεζ, η μόνη επιλογή των γερουσιαστών είναι να διεξαγάγουν μια σπάνια ψηφοφορία αποπομπής.

Διαβάστε ακόμη