Οι εργαζόμενοι στη Νέα Υόρκη είχαν έναν επιπλέον λόγο για να γιορτάσουν την είσοδο της νέας χρονιάς αφού από την Δευτέρα, ενισχύθηκε η κατώτατη αμοιβή των αποδοχών τους.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ΑΡ, στην πρώτη από μια σειρά ετήσιων αυξήσεων που είχαν προγραμματιστεί ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε στα $16 στη Νέα Υόρκη και ορισμένα από τα προάστια της, από $15. Στην υπόλοιπη πολιτεία, ο νέος κατώτατος μισθός είναι $15, από $14,20. Ο κατώτατος μισθός της πολιτείας αναμένεται να αυξάνεται κάθε χρόνο έως ότου φτάσει τα $17 στη Νέα Υόρκη και τα προάστια της και τα $16 στην υπόλοιπη πολιτεία έως το 2026.
Οι μελλοντικές αυξήσεις θα συνδέονται με τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή για Αστικούς μισθωτούς και εργαζόμενους γραφείων, μια μέτρηση του πληθωρισμού. Η Νέα Υόρκη είναι μία από τις 22 πολιτείες στις ΗΠΑ που προχωρούν σε αυξήσεις κατώτατου μισθού το νέο έτος, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής.
Στην Καλιφόρνια, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε στα $16, από $15,50, ενώ στο Κονέκτικατ αυξήθηκε στα $15,69 από τον προηγούμενο συντελεστή $15. Αυτή η πιο πρόσφατη αύξηση των μισθών στη Νέα Υόρκη είναι μέρος μιας συμφωνίας που έγινε πέρυσι μεταξύ της Kathy Hochul Κυβερνήτη των Δημοκρατικών και του νομοθετικού σώματος της πολιτείας. Η συμφωνία ήρθε μετά τις αντιρρήσεις ορισμένων εργοδοτών, καθώς και ορισμένων φιλελεύθερων Δημοκρατών που είπαν ότι δεν πήγε αρκετά ψηλά. Ο ομοσπονδιακός κατώτατος μισθός στις Ηνωμένες Πολιτείες παραμένει στα $7,25 ανά ώρα από το 2009, αλλά οι πολιτείες και ορισμένες περιοχές είναι ελεύθερες να ορίσουν υψηλότερα ποσά. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι 30 πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων του Νέου Μεξικού και της Ουάσιγκτον, το έχουν ήδη πραγματοποιήσει.