Η αστυνομία διέσωσε 8χρονο κορίτσι που φώναζε τη μητέρα του κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς σε διαμέρισμα στις ΗΠΑ.

Οι αρχές της Νεβάδα έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο από κάμερα σώματος των αστυνομικών που σώζουν ένα απελπισμένο νεαρό κορίτσι από πυρκαγιά σε διαμέρισμα τον περασμένο μήνα. Το αστυνομικό τμήμα του Χέντερσον μοιράστηκε το βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε στις 10 Μαρτίου, την περασμένη εβδομάδα.

Οι αρχές ανέφεραν ότι ενημερώθηκαν ότι ένα παιδί και η μητέρα του είχαν παγιδευτεί στο διαμέρισμα.

«Κατά την άφιξη, οι αστυνομικοί παρατήρησαν τα παράθυρα του διαμερίσματος σπασμένα, με καπνό και φλόγες να βγαίνουν από το εσωτερικό του», ανέφερε η αστυνομία στο βίντεο. «Στη συνέχεια οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν ότι μια μητέρα και μια κόρη είχαν παγιδευτεί μέσα στο φλεγόμενο διαμέρισμα».

«Ενεργώντας γρήγορα και χωρίς δισταγμό, οι αστυνομικοί έσωσαν με επιτυχία ένα 8χρονο κορίτσι και δύο σκυλιά. Κανείς άλλος δεν βρισκόταν στο διαμέρισμα».

Η στιγμή της διάσωσης ενός κοριτσιού σε διαμέρισμα στις ΗΠΑ

Το βίντεο δείχνει την στιγμή που ένας αστυνομικός φωνάζει για να βεβαιωθεί ότι δεν υπήρχαν άνθρωποι μέσα στο φλεγόμενο κτίριο. Ένας αστυνομικός ρωτά τον συνάδελφό του αν θέλει να μπει μέσα και στη συνέχεια εισέβαλαν στο γεμάτο καπνό διαμέρισμα.

«Εδώ αστυνομικό τμήμα του Χέντερσον, μπαίνουμε μέσα», ανακοίνωσε ο αστυνομικός.

Αμέσως, ο αστυνομικός αναγνώρισε ότι ένα παιδί στεκόταν στην άλλη πλευρά του δωματίου και το ενθάρρυνε να πλησιάσει. Ήταν τυλιγμένο σε μια κουβέρτα εκείνη τη στιγμή.

«Έλα εδώ. Δεν πειράζει. Όλα εντάξει», ακούγεται να λέει ο αστυνομικός καθώς η 8χρονη περπατούσε αργά προς το μέρος του.

«Υπάρχει κάποιος άλλος εδώ μέσα;» ρώτησε ο αστυνομικός, πριν το παιδί απαντήσει ότι η μητέρα της ήταν μέσα.

«Θα φέρουμε τη μαμά σου», διαβεβαίωσε το παιδί. Η 8χρονη τότε άρχισε να κλαίει και να ουρλιάζει καθώς έβγαινε από το σπίτι.

Το υπόλοιπο βίντεο δείχνει τους αστυνομικούς να διασώζουν έναν σκύλο στο διαμέρισμα και να αναζητούν μέσα από τον καπνό τη μητέρα του κοριτσιού, η οποία είχε ήδη βγει από το κτίριο, όπως διαπιστώθηκε , σύμφωνα με την New York Post.

Διαβάστε ακόμη: