Η άνθηση της αγοράς εργασίας και η μεγάλη έλλειψη εργαζομένων γυρίζει πίσω στην δουλειά τους συνταξιούχους. «Ένα αυξανόμενο μερίδιο ενηλίκων 65 ετών και άνω εργάζονται», αναφέρει το MagnifyMoney, μετά από συγκρατημένους αριθμούς που παρέχονται από την απογραφή των ΗΠΑ.

Προσθέτει: «Στα τέλη Απριλίου και αρχές Μαΐου 2020, το 19,5% των Αμερικανών 65 ετών και άνω εργάζονταν. Αυτό το ποσοστό εκτινάχθηκε περισσότερο από 2 ποσοστιαίες μονάδες στα τέλη Απριλίου και στις αρχές Μαΐου 2022 έφθασε στο 21,9%. Το Νιου Τζέρσεϊ, η Δυτική Βιρτζίνια και η Πενσυλβάνια σημείωσαν τα μεγαλύτερα άλματα στην απασχόληση μεταξύ των ηλικιωμένων εργαζομένων, λέει, ενώ η Βόρεια Ντακότα σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση. Και είναι λογικό καθώς τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχουν 11,4 εκατομμύρια κενές θέσεις εργασίας στην Αμερική και λιγότεροι από 6 εκατομμύρια άνεργοι. Επομένως, ουσιαστικά υπάρχουν σχεδόν 2 ανοιχτές θέσεις εργασίας για κάθε άτομο που αναζητά εργασία.

Εν τω μεταξύ, πολλοί ηλικιωμένοι που εργαζόμενοι μπορεί να έχουν καλούς λόγους να θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται. Πολλοί θα έχουν απολυθεί από τους ηλικιωμένους εργοδότες τους σε μια εποχή που οι εργοδότες είχαν πολλές περισσότερες επιλογές όταν επρόκειτο να βρουν νέες προσλήψεις. Πολλοί ηλικιωμένοι αγωνίζονται επίσης να «τετραγωνίσουν τον κύκλο» της χρηματοδότησης της συνταξιοδότησης. Πώς διασφαλίζετε ότι δεν θα ξεπεράσετε τα χρήματά σας εάν μπορείτε να ζήσετε 30 ή 40 χρόνια; Η πιο γρήγορη απάντηση είναι να συνεχίσετε να εργάζεστε.

Αύξηση στον αριθμό των ηλικιωμένων εργαζόμενων

Ναι, ο αριθμός των εργαζόμενων ηλικιωμένων έχει αυξηθεί από τα βάθη της πανδημίας, λέει το Τμήμα Εργασίας των ΗΠΑ, αλλά θα περίμενε κανείς ότι: Πολλοί απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν για να αποφύγουν μια ασθένεια που ήταν κυρίως θανατηφόρα για τα δημογραφικά τους στοιχεία.

Όμως, ενώ τα ποσοστά απασχόλησης μεταξύ των ηλικιωμένων έχουν ανακάμψει από την κορύφωση της κρίσης του Covid πριν από δύο χρόνια, παραμένουν κάτω από τα ποσοστά που παρατηρήθηκαν πριν χτυπήσει η κρίση. Έτσι μέχρι τον περασμένο μήνα 10,5 εκατομμύρια άτομα άνω των 65 εργάζονταν στην Αμερική, ένα άλμα σχεδόν 2 εκατομμυρίων από το χαμηλό του Απριλίου 2020. Αλλά ο αριθμός ήταν τον Νοέμβριο του 2019, ήταν σχεδόν 300.000 υψηλότερος. Και υπάρχουν περισσότεροι ηλικιωμένοι σήμερα από ό,τι τότε. Το αποτέλεσμα; λιγότερο από το 19% των ατόμων άνω των 65 ετών εργάζονται σήμερα.

Στα τέλη του 2019 ήταν πάνω από 20%. Και μόλις το 32% των ατόμων ηλικίας 65 έως 69 ετών εργάζονται σήμερα. Ο αριθμός στα τέλη του 2019: Πάνω από 2 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερος. Αν εργαζόταν σήμερα το ίδιο ποσοστό ατόμων ηλικίας 65-69 ετών όπως τότε, θα υπήρχαν άλλοι 335.000 στα γραφεία, τα καταστήματα και τα εργοστάσια της Αμερικής.