Στην αστυνομική σειρά η αγάπη του Ρεξ προς τον Υπαστυνόμο ήταν δεδομένη. Λένε ότι η ζωή αντιγράφει την Τέχνη και αυτό συνέβη στις ΗΠΑ. Ένα λυκόσκυλο που αγαπούσε τον ιδιοκτήτη του οδήγησε τις αστυνομικές αρχές να βρουν τραυματισμένους σε δύσβατο σημείο τον ίδιο καθώς και ένα ακόμη πρόσωπο που επέβαινε στο όχημα και τους απεγκλώβισαν.

Τίνζλεϊ έτρεχε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας σε αυτοκινητόδρομο στα όρια των πολιτειών Νιου Χάμσιρ και Βερμόντ (βορειοανατολικές ΗΠΑ).

Φθάνοντας στο σημείο, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον θηλυκό γερμανικό ποιμενικό, ηλικίας ενός έτους και προσπάθησαν να τον πιάσουν. Η ανήσυχη Τίνζλεϊ τους οδήγησε σε ένα σημείο του δρόμου, όπου τμήμα του προστατευτικού κιγκλιδώματος ήταν κατεστραμμένο, ένα φορτηγάκι είχε υποστεί σοβαρές ζημιές και είχε αναποδογυρίσει.

Καθώς οι αστυνομικοί ερευνούσαν περαιτέρω, συνειδητοποίησαν ότι και οι δύο επιβάτες του φορτηγού είχαν εκτιναχθεί από το όχημα, ήταν σοβαρά τραυματισμένοι και είχαν συμπτώματα υποθερμίας.

«Μπόρεσαν να καταλάβουν ότι το σκυλί προσπαθούσε να τους δείξει κάτι, διότι δεν σταματούσε να τους ξεφεύγει, αλλά χωρίς να φεύγει τελείως», αφηγήθηκε ο αστυνομικός Ντάνιελ Μπολντάσαρ στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό WCVB.

«Ήταν σαν να τους έλεγε ‘ακολουθήστε με, ακολουθήστε με’. Και το έκαναν – και, προς μεγάλη τους έκπληξη, είδαν το προστατευτικό κιγκλίδωμα να έχει σπάσει και κοιτώντας κάτω, προς την κατεύθυνση που κοίταζε το σκυλί, δεν πίστευαν στα μάτια τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όταν έφθασαν οι εργαζόμενοι των πρώτων βοηθειών και άρχισαν να προσφέρουν φροντίδες στους τραυματίες, το σκυλί «καθόταν ήρεμο» πλάι στο αφεντικό του, αφηγήθηκε ο Τζακ Χέτζις, πυραγός του πυροσβεστικού σώματος του Χάρτφορντ.

Ο ιδιοκτήτης του αφοσιωμένου λυκόσκυλου, ο Καμ Λόντρι, που εν τέλει δεν υπέστη κάποιο σοβαρό τραυματισμό, χαρακτήρισε την Τίνζλεϊ «τη μικρή μου φύλακα άγγελο», χαρακτηρίζοντας «θαύμα το ότι είχε το είδος της ευφυΐας που χρειαζόταν για να κάνει αυτό που έκανε».