Η αστυνομία της Νέας Υόρκης εισέβαλε το βράδυ της Τρίτης (τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας) στην πανεπιστημιούπολη του Κολούμπια, καθώς διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων είχαν κλειστεί στο κτίριο, με το κίνημα στις ΗΠΑ κατά της εισβολής του Ισραήλ να θυμίζει τις ημέρες του πολέμου στο Βιετνάμ.

Όχημα της αστυνομίας εφοδιασμένο με σκάλα πλησίασε το κατειλημμένο κτίριο και δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν αστυνομικούς να ανεβαίνουν και να παραβιάζουν παράθυρο για να μπουν στο εσωτερικό.

Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν κατόπιν σε απευθείας μετάδοση πλάνα από τις συλλήψεις αρκετών νεαρών διαδηλωτών.

Oι διαμαρτυρίες θα συνεχιστούν

Ο Jonas Du, αρχισυντάκτης φοιτητικού περιοδικού του Κολούμπια, δήλωσε στο CNN ότι οι διαμαρτυρίες στην πανεπιστημιούπολη τροφοδοτούνται από τους φοιτητές, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε εξωτερική ανάμειξη.

Είναι «δύσκολο να πούμε» αν οι συλληφθέντες από το Hamilton Hall του Κολούμπια ήταν φοιτητές ή εκτός του ιδρύματος, δήλωσε ο συντάκτης του Columbia Sundial.

O επικεφαλής διαπραγματευτής φοιτητών των διαδηλωτών στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια δήλωσε στο CNN ότι οι διαμαρτυρίες θα συνεχιστούν στην πανεπιστημιούπολη, παρά το αίτημα της σχολής για αστυνομική παρουσία.

Το πανεπιστήμιο ζήτησε από την αστυνομία της Νέας Υόρκης να διατηρήσει την παρουσία της στην πανεπιστημιούπολη μέχρι τις 17 Μαΐου.

Διαβάστε ακόμη: