Δολοφονημένη έξω από το σπίτι της στο Ντιτρόιτ, βρέθηκε χθες η επικεφαλής εβραϊκής συναγωγής Isaac Agree, Σαμάνθα Γουόλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο CBS Detroit, η 40χρονη Σαμάνθα Γουόλ- επικεφαλής της συναγωγής και σύμβουλος στελεχών του Δημοκρατικού κόμματος- μαχαιρώθηκε πολλές φορές και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δολοφόνου.

Μέχρι στιγμής άγνωστο παραμένει επίσης το κίνητρο πίσω από την στυγερή δολοφονία, η οποία επιβεβαιώθηκε από την εβραϊκή κοινότητα μέσω ανάρτησης σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

«Είμαστε συγκλονισμένοι και θλιμμένοι στο άκουσμα του αδόκητου χαμού της Σαμάνθα Γουόλ, προέδρου του συμβουλίου μας. Επί του παρόντος, δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες, αλλά θα τις κοινοποιήσουμε όταν είναι διαθέσιμες», αναφέρει η ανακοίνωση της εβραϊκής συναγωγής.

«Η Σαμ ήταν ένας από τους πιο ευγενικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει», έγραψε η γενική εισαγγελέας του Μίσιγκαν, η Ντέινα Νέσελ, σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα X, ενώ «συντετριμμένη» δήλωσε και η Ελίσα Σλότκιν, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, για την οποία είχε εργαστεί στο παρελθόν το θύμα.

Διαβάστε ακόμη: