Η κακοκαιρία που πλήττει τις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 50 ανθρώπους, σύμφωνα με τις αρχές.

Χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις και παγετός είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας. Οι δρόμοι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι, υπάρχουν προβλήματα με τις αεροπορικές μεταφορές, σχολεία έκλεισαν, ενώ πολλά νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Μόνο στο Όρεγκον χθες το βράδυ, 75.000 άνθρωποι δεν είχαν ρεύμα και ο κυβερνήτης κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας, χιλιάδες Αμερικανοί έλαβαν προειδοποιήσεις για έκτακτα καιρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με το Flightaware, 1.100 αμερικανικές πτήσεις ακυρώθηκαν και άλλες 8.000 είχαν καθυστερήσεις λόγω καιρικών συνθηκών, ενώ το κύμα ψύχους αναμένεται να διατηρηθεί σε ορισμένες περιοχές όπως στο κέντρο της χώρας στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Στην πολιτεία του Τενεσί, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 14 θανάτους λόγω της κακοκαιρίας. Στην Πενσιλβάνια, την Τρίτη σκοτώθηκαν πέντε γυναίκες σε δυστύχημα με ημιρυμουλκούμενο όχημα σε αυτοκινητόδρομο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Επίσης, στο Κεντάκι καταγράφηκαν πέντε θάνατοι εξαιτίας της κακοκαιρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνήτη Άντι Μπεσίαρ, ενώ την Τετάρτη στο Όρεγκον τρεις άνθρωποι πέθαναν από ηλεκτροπληξία όταν εναέρια γραμμή μεταφοράς ενέργειας έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό τους στη διάρκεια χιονοθύελλας, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία του Πόρτλαντ. Θάνατοι λόγω της κακοκαιρίας υπήρξαν επίσης στο Ιλινόι, στο Κάνσας, στο Νιου Χάμσαϊρ, στη Νέα Υόρκη, στο Ουισκόνσιν και στην Ουάσινγκτον.

Διαβάστε ακόμη: