Αστυνομικός στο Σαν Αντόνιο της πολιτείας του Τέξας στις ΗΠΑ, πυροβόλησε χωρίς λόγο έναν έφηβο ενώ αυτός έτρωγε μέσα στο αυτοκίνητό του, σε ένα περιστατικό που προκαλεί σοκ.

Ο Τζέιμς Μπρέναντ πυροβόλησε τον Έρικ Καντού, 17 ετών, στις 2 Οκτωβρίου σε πάρκινγκ εστιατορίου, όπως ανακοίνωσε η διοικήτρια εκπαίδευσης της τοπικής αστυνομίας Αλίσα Κάμπος.

Η κάμερα σώματος του αστυνομικού δείχνει τον αστυνομικό να είχε σπεύσει στο εστιατόριο για άσχετο γεγονός, όταν είδε τον Καντού μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο είχε καταδιώξει μια μέρα νωρίτερα χωρίς επιτυχία, είπε η Κάμπος.

«Ο αστυνομικός άνοιξε απότομα την πόρτα του οδηγού και διέταξε τον οδηγό να βγει από το αυτοκίνητο» πριν φτάσουν οι ενισχύσεις που είχε ζητήσει ο Μπρέναντ, σύμφωνα με τη Κάμπος. Στη συνέχεια, ο Μπρέναντ άνοιξε πυρ πολλές φορές, ενώ η πόρτα του ΙΧ έκλεισε, και ο Καντού έσπευσε να απομακρυνθεί.

Ο έφηβος, ο οποίος χτυπήθηκε από τους πυροβολισμούς, σταμάτησε σε κοντινή περιοχή, όπου ο ίδιος και ένας συνεπιβάτης, ο οποίος δεν τραυματίστηκε, εντοπίστηκαν από την αστυνομία.

Ο Καντού νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και αρχικά κατηγορήθηκε για απόδραση και επίθεση κατά αστυνομικού.

Διαβάστε ακόμη: