Στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Φλόριντα εμφανίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (τοπική ώρα) ο Ράιαν Ουέσλι Ρουθ, ο οποίος αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ στη λέσχη γκολφ που διατηρεί, στο Μαρ α Λάγκο.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, που κράτησε σχεδόν οκτώ λεπτά, οι εισαγγελείς του απήγγειλαν δύο κατηγορίες: κατοχή πυροβόλου όπλου από καταδικασμένο κακοποιό και κατοχή πυροβόλου όπλου με σβησμένο σειριακό αριθμό.

routh_2

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο 58χρονος Ρουθ μπορεί να αντιμετωπίσει συνολική ποινή φυλάκισης 20 ετών – έως και 15 έτη εάν καταδικαστεί για την πρώτη κατηγορία και πιθανή ποινή πέντε ετών για τη δεύτερη κατηγορία.

Η ακρόαση για την καταβολή εγγύησης έχει οριστεί για τις 23 Σεπτεμβρίου και η ακρόαση για πιθανές πρόσθετες – και πιο σοβαρές – κατηγορίες έχει προγραμματιστεί για τις 30 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ακρόασης, ο Ρουθ έδωσε συνηθισμένες πληροφορίες στους δικαστικούς λειτουργούς σχετικά με την εργασιακή του κατάσταση και το εισόδημά του. Μιλώντας με ηρεμία, είπε ότι εργάζεται και κερδίζει περίπου 3.000 δολάρια το μήνα, αλλά έχει μηδενικές αποταμιεύσεις.

Ο Ρουθ είπε ότι δεν έχει ακίνητη περιουσία ή άλλα περιουσιακά στοιχεία, εκτός από δύο φορτηγά αξίας περίπου 1.000 δολαρίων, τα οποία βρίσκονται στη Χαβάη. Πρόσθεσε επίσης ότι έχει έναν 25χρονο γιο, στον οποίο μερικές φορές στέλνει χρήματα για να τον συντηρήσει.

Διαβάστε ακόμη: