Ένας οδηγός έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε μια ομάδα ποδηλατών κατά τη διάρκεια της προπόνησής τους στην πολιτεία του Τενεσί των ΗΠΑ, το πρωί της Τετάρτης με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο φοιτητές και να τραυματιστούν επτά ακόμα.
Όπως ανέφερε η Τροχαία της πολιτείας, οι δευτεροετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Milligan, Haylan Engdahl και Brayden Rogers, συμμετείχαν σε προπόνηση με 11 ποδηλάτες, όταν ξαφνικά ένας 69χρονος οδηγός τους χτύπησε με το όχημά του. Οι δύο φοιτητές κηρύχθηκαν νεκροί στον τόπο του ατυχήματος. Παράλληλα, επτά ποδηλάτες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, εκ των οποίων οι δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Ο 69 χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, John Benfield, κάτοικος του Νιούλαντ της Βόρειας Καρολίνας, κατηγορήθηκε για δύο αδικήματα ανθρωποκτονίας εξ αμελείας με όχημα και πέντε αδικήματα βαριάς σωματικής βλάβης εξ αμελείας με όχημα, όπως τόνισε ο Γενικός Εισαγγελέας της Πρώτης Δικαστικής Περιφέρειας του Τενεσί, Steven Finney.
Ο Finney δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το ατύχημα, συμπεριλαμβανομένου του αν ο ύποπτος οδηγός βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών. Είναι πιθανό να απαγγελθούν επιπλέον κατηγορίες εναντίον του Μπένφιλντ μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, ανέφερε ο Finney. Αυτή τη στιγμή κρατείται στη φυλακή της κομητείας Κάρτερ.
Ο Finney δεν κατηγόρησε τους ποδηλάτες για το ατύχημα, λέγοντας ότι ήταν μια έμπειρη ομάδα που είχε βγει για μια συνηθισμένη προπόνηση. «Πρόκειται για μια ελίτ ομάδα ποδηλασίας. Δεν είναι μια παρέα μελών κάποιου συλλόγου που μαζεύονται για να κάνουν ποδήλατο. Ξέρουν τι κάνουν», σημείωσε.
«Δύο φοιτητές-αθλητές που έχασαν τη ζωή τους πολύ νωρίς»
«Είμαστε βαθιά συγκλονισμένοι από την είδηση του τραγικού ατυχήματος που συνέβη σήμερα το πρωί και στο οποίο ενεπλάκη η ποδηλατική ομάδα του Πανεπιστημίου Milligan. Τα συλλυπητήριά μας πηγαίνουν στους δύο φοιτητές-αθλητές των οποίων η ζωή χάθηκε πολύ νωρίς, τον Haylan Engdahl και τον Brayden Rogers, καθώς και στους ποδηλάτες που τραυματίστηκαν», ανέφερε η Ποδηλατική Ομοσπονδία των ΗΠΑ (USA Cycling) σε δήλωσή της.
Αναλυτική η δήλωση της Ποδηλατικής Ομοσπονδίας των ΗΠΑ (USA Cycling):
«Μας λυπεί βαθιά η είδηση για το τραγικό ατύχημα που συνέβη σήμερα το πρωί και στο οποίο ενεπλάκη η ποδηλατική ομάδα του Πανεπιστημίου Milligan. Τα συλλυπητήριά μας πηγαίνουν στους δύο φοιτητές-αθλητές που έχασαν τη ζωή τους πολύ νωρίς, τον Haylan Engdahl και τον Brayden Rogers, καθώς και στους ποδηλάτες που τραυματίστηκαν.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες του Haylan και του Brayden, στους συμπαίκτες τους, στους φίλους τους, στους προπονητές τους και σε ολόκληρη την κοινότητα του Πανεπιστημίου Milligan, καθώς προσπαθούν να αντεπεξέλθουν σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο».
Ο Engdahl, ο οποίος φοιτούσε στο Christian Life School στο Kenosha του Ουισκόνσιν, θα μείνει στη μνήμη όλων για τον θερμό του χαρακτήρα. «Ένας υπέροχος άνθρωπος, με μεταδοτικό χαμόγελο, μαγνητική προσωπικότητα, που αγαπούσε τη ζωή», δήλωσε ο Jeff Bogaczyk, διευθυντής του Christian Life School, στο ABC7.
