Η Ίος είναι ένα από τα νησιά που προτιμούν πολύ νέοι για τις διακοπές τους αλλά τα πάρτι και ο συνωστισμός έχουν και ένα… τίμημα.

Συναγερμός έχει σημάνει τόσο στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) όσο και σε άλλες αρμόδιες αρχές, μετά τα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε πλοίο από την Ίο.

Πάνω από 1.000 άτομα νεαρής ηλικίας

Μόνο την προηγούμενη εβδομάδα η Ίος «υποδέχτηκε» πάνω από 1.000 άτομα νεαρής ηλικίας, με τα περισσότερα από αυτά να δίνουν το παρών σε πάρτι που διοργανώθηκε σε παραλία του νησιού.

Μάλιστα, στις εικόνες που παρουσίασε ο Alpha και η εκπομπή «Tlive» διακρίνονται πολλά άτομα χωρίς μάσκες να συνωστίζονται, με τις αποστάσεις ασφαλείας να μην υπάρχουν. Βέβαια, η διασκέδαση είχε και ένα… τίμημα.

Πολλά παιδιά άρχισαν να παρουσιάζουν συμπτώματα και διαγνώστηκαν θετικά στην Ίο. Για αυτό, τέθηκαν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία του νησιού και άλλα επέστρεψαν. Κατά την άφιξη του πλοίου στη Ραφήνα το βράδυ της Τετάρτης, διενεργήθηκε rapid test σε 70 άτομα και εντοπίστηκαν 14 θετικά δείγματα.

Σημειώνεται πως μετά τον συναγερμό που σήμανε, υποβλήθηκαν σε rapid test το βράδυ της Τετάρτης 7 Ιουλίου, στο λιμάνι της Ραφήνας από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ περίπου 73 άτομα, επιβάτες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Super Express» από την Ίο.

Μέχρι στιγμής τα κρούσματα είναι 14

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκανε λόγο για 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα από την Ίο, με μέσο όρο ηλικίας τα 17 έτη, γεγονός που,, όπως τόνισε, αναδεικνύει τη σημασία της μάσκας, των εμβολίων και τήρησης των υγειονομικών μέτρων. Κάποιοι μάλιστα, παρουσιάζουν και συμπτώματα. Εκφράζονται φόβοι για εκτόξευση των κρουσμάτων μέσα στις επόμενες μέρες.

Να αναφέρουμε πως το πλοίο που κατέπλευσε στο λιμάνι της Ραφήνας στις 20:32 το βράδυ της Τετάρτης, με 369 επιβάτες και 28 άτομα πλήρωμα, πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από Θήρα, Ιο, Πάρο, Νάξο, Μύκονο, Τήνο. Σήμερα το Super Express απολυμάνθηκε από ειδικό συνεργείο και αναχώρησε για το καθιερωμένο δρομολόγιό του στις 08:05, αντί στις 07:05 που ήταν προγραμματισμένο.