Ορατός είναι ο κίνδυνος για τοπικό lockdown στην Ίο, σύμφωνα με ό,τι ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Κινδυνεύει» με τοπικό lockdown η Ίος

Ειδικότερα, ο κ. Χρυσοχοΐδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο, τόνισε ότι λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού, είναι ορατός ο κίνδυνος η Ίος να «κλείσει» με ένα τοπικό lockdown γιατί οι επιχειρηματίες δεν λαμβάνουν μέτρα.

Επίσης, προέταξε πως αύριο Πέμπτη θα μεταβούν στην Ίο πάνω από 30 αστυνομικοί από την Αττική για τον καλύτερο έλεγχο της κατάστασης. Από την άλλη, στη Μύκονο έχουν σταλεί 186 αστυνομικοί με νέα διοίκηση και όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, γίνεται μια σοβαρή δουλειά η οποία θα συνεχιστεί.

Μάλιστα, στη συνέντευξή του διαχώρισε τα κορωνοπάρτι στο νησί σε ιδιωτικά και πληρωμένα προσθέτοντας ότι όλα αυτά είναι εγκληματικές πράξεις και τις έχει αναλάβει η αστυνομία.

Στη Μύκονο το πρώτο μίνι lockdown

Θυμίζουμε πως στη Μύκονο επιβλήθηκε πριν από λίγες ημέρες το πρώτο μίνι lockdown. Σύμφωνα με τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί, από το Σάββατο 17/7 και λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης της επιδημίας, με πολλαπλές συρροές και clusters, η κυβέρνηση προχώρησε στην υιοθέτηση και εφαρμογή ειδικών μέτρων για το νησί της Μυκόνου. Πιο συγκεκριμένα:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.

Τα μέτρα είχαν ισχύ ως μέχρι τη Δευτέρα 26 Ιουλίου στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης. Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανέφερε πως «καλούμε τους κατοίκους, επισκέπτες  και επαγγελματίες του όμορφου νησιού μας σε πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς και τις Αρχές του νησιού στην άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών ενημέρωσης και ελέγχου τήρησής τους».