Με μια λαμπρή δεξίωση στο παλάτι του Αμάν ολοκληρώθηκε ο γάμος του Πρίγκιπα Χουσεϊν της Ιορδανίας με την αγαπημένη του Ράζουα από τη Σαουδική Αραβία. Οι καλεσμένοι απόλαυσαν τη φιλοξενία του βασιλιά Αμπντάλα και της συζύγου του Ράνιας που ετοίμασαν μια γιορτή με στοιχεία της αραβικής παράδοσης.

Ο πρίγκιπας Χουσεΐν της Ιορδανίας και η αγαπημένη του Ράζουα μετά το γάμο τους υποδέχθηκαν στο παλάτι Al Husseiniya τους καλεσμένους για την δεξίωση.

Παραδοσιακά συγκροτήματα τους περικυκλώνουν χορεύοντας και τραγουδώντας. Το ζευγάρι λάμπει από χαρά. Η δεξίωση εξελίχθηκε σε γλέντι με παραδοσιακούς χορούς αλλά και σύγχρονη μουσική.

Το ζευγάρι δεν σταμάτησε να χαμογελά σε όλη διάρκεια της λαμπερής βραδιάς. Ενώ ο βασιλιάς Αμπντάλα και η βασίλισσα Ράνια έλαμπαν από χαρά για το γάμο του πρωτότοκου γιου και μελλοντικού βασιλιά.

Οι λαμπεροί καλεσμένοι

Στα παραλειπόμενα του γάμου, ήταν η κουβέντα που έπιασαν ο Χουσεϊν και η Ράζουα με τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ και την σύζυγο του Κέιτ, όταν τους εύχονταν βίο ανθόσπαρτο.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου κάποια στιγμή κατάλαβε ότι έπρεπε να βιαστούν γιατί περίμενε και άλλος κόσμος στην ουρά.

Η τελετή είχε όλη την λάμψη που άρμοζε σε έναν βασιλικό γάμο από το μυστήριο με όλο το παραδοσιακό τελετουργικό μέχρι την πομπή από το παλάτι Ζαχράν όπου έγινε ο γάμος ως το Παλάτι Al Husseiniya για την γαμήλια δεξίωση.

Η διαδρομή ήταν δέκα χιλιόμετρα. 70 μέλη της επίλεκτης βασιλικής φρουράς συνόδευαν το άσπρο ανοιχτό τζιπ.

Χιλιάδες κάτοικοι του Αμάν στάθηκαν σε όλο το μήκος της διαδρομής για να δουν από κοντά τους νεόνυμφους να περνούν. Με το γάμο και τις άλλες εκδηλώσεις να μεταδίδονται σε απευθείας σύνδεση από την κρατική τηλεόραση φιλοτεχνείται το προφίλ του διαδόχου του θρόνου της Ιορδανίας.

Μετά τον γάμο και τους εορτασμούς, η νύφη έβαλε ένα δεύτερο νυφικό από τον οίκο Dolce & Cabbana για να υποδεχτεί τους καλεσμένους σε επίσημο δείπνο στο παλάτι.

Διαβάστε περισσότερα