Η ΑΕΚ πέρασε εύκολο βράδυ στη Νεάπολη καθώς ο Ιωνικός δεν κατάφερε να την προβληματίσει. Ένα υπέροχο γκολ του Μάνταλου στο 21’ ήταν αρκετό για να πάρει η Ένωση τη νίκη (1-0).

Οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες σε όλη τη διάρκεια του αγώνα όμως ο Αραούχο και οι Τσούμπερ δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

«Καθάρισε» ο Μάνταλος

Η ΑΕΚ από το ξεκίνημα του αγώνα έδειξε τις διαθέσεις της. Ο Στίβεν Τσούμπερ είχε αναλάβει το… παιχνίδι του Δικεφάλου, με το σουτ του Ελβετού στο 5΄ να κοντράρει στον Βαφέα και να καταλήγει κόρνερ.

Την πρώτη φορά που οι «κιτρινόμαυροι» μετέφεραν το παιχνίδι τους στην δεξιά πτέρυγα, βρήκαν και το γκολ. Στο 21’ ο Αμραμπατ συνεργάστηκε υπέροχα με τον Μισελέν. Ο Μαροκινός βρήκε τον Γάλλο, με τον δεύτερο να δίνει πάρε-βάλε γκολ στον Πέτρο Μάνταλο. Από το ύψος του πέναλτι, ο αρχηγός της ΑΕΚ εκτέλεσε τον Χουτεσιώτη για το 0-1.

Ο Ιωνικός προσπάθησε να συνέλθει από το «κιτρινόμαυρο» γκολ, με τους παίκτες του Σπανού να βρίσκουν την πρώτη τους τελική στο 33΄. Ο Κάνιας έκανε το σουτ, με τον Τσιντώτα να μπλοκάρει εύκολα.

Πέντε λεπτά αργότερα, η Ένωση έφτασε μια… ανάσα από το 0-2. Ο Μάνταλος έβγαλε τετ α τετ τον Τσούμπερ με τον Χουτεσιώτη, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να βγαίνει νικητής από τη μονομαχία.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Δικέφαλος έχασε και άλλη κλασική ευκαιρία, με τον Τζαβέλλα να πηδάει ολομόναχος στην καρδιά της άμυνας του Ιωνικού, αλλά να μην καταφέρνει να δώσει σωστή κατεύθυνση στην μπάλα. Ετσι, οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ.

Πολλές χαμένες ευκαιρίες η ΑΕΚ

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε… ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών από την ΑΕΚ. Ο Χουτεσιώτης είχε μπόλικη δουλειά, με τους «κιτρινόμαυρους» να απειλούν συνεχώς την εστία του.

Στο 51’, ο Αραούχο ζύγισε το σουτ, με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Λένις και Κιάκος δοκίμασαν στη συνέχεια του Τσιντώτα, με τον Έλληνα γκολκίπερ να καθαρίζει εύκολα τις φάσεις.

Στο 69΄, ο Τσούμπερ αστόχησε από καλή θέση, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Αραούχο έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Τσούμπερ βρήκε υπέροχα τον φορ της ΑΕΚ, με τον Χουτεσιώτη να νικάει τον Αργεντινό.

Στο 72΄, ο Ελβετός από διαγώνια θέση απείλησε, με τον Χουτεσιώτη να μπλοκάρει ξανά. Στη συνέχεια, ήταν η σειρά του Αραούχο, με τον Αργεντινό να αστοχεί ολομόναχος.

Η ΑΕΚ συνέχισε να χάνει ευκαιρίες, ο Ιωνικός δεν κατάφερε να απειλήσει την κιτρινόμαυρη εστία κι έτσι η ομάδα του Γιαννίκη έφτασε στη νίκη.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαφέας, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Γκοτσούλιας (66′ Ματσούκας), Βαλεριάνος, Ντάλσιο, Κάνιας (86′ Καμπράλ), Κιάκος (66′ Μάναλης), Άοσμαν, Λένις

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Χατζισαφι, Βράνιες, Τζαβέλλας, Μισελέν, Λε Ταλέκ (70′ Σάκχοφ), Σιμάνσκι, Μάνταλος (70′ Λιβάι Γκαρσία), Τσούμπερ (92′ Μήτογλου), Άμραμπατ (83′ Γέβτιτς), Αραούχο (83′ Ανσαριφάρντ)