Η ΑΕΚ έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη του τίτλου καθώς άφησε δύο βαθμούς στην… πισίνα της Τρίπολης κόντρα στον Αστέρα.

Ο βαρύς από νερό αγωνιστικός χώρος δεν επέτρεψε να παιχτεί ποδόσφαιρο, με τον Δικέφαλο να είναι ο χαμένος με την ισοπαλία (0-0). Πλέον, οι «κιτρινόμαυροι» κινδυνεύουν να μείνουν 8 βαθμούς μακριά από την κορυφή αν ο Ολυμπιακός νικήσει αύριο τον Άρη.

Το ματς

Ήταν αναμέτρηση ειδικών συνθηκών, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, η οποία μετέτρεψε σε λίμνη τον αγωνιστικό χώρο. Με αποτέλεσμα σε ένα σημαντικό διάστημα να μην παίζεται ποδόσφαιρο, αλλά κλωτσοσκούφι. Έχοντας, παράλληλα, αρκετές δυνατές μονομαχίες. Ο Αστέρας μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση, δείχνοντας να προσαρμόζεται καλύτερα και νωρίτερα στις δυσκολίες του αγώνα.

Στο 12’ ο διαιτητής Καραντώνης έδειξε την άσπρη βούλα σε μαρκάρισμα του Σιμόες στον Βαλιέντε, αλλά πήρε πίσω την απόφασή του έπειτα από τσεκάρισμα στο VAR. Φάνηκε από το replay ότι πράγματι δεν ήταν πέναλτι, καθώς φαίνεται να βρίσκει μπάλα ο Πορτογάλος, αν και η λήψη λόγω της βροχής δεν βοήθησε. Η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή του αγώνα έγινε στο 25’ και ήταν και μεγάλη, καθώς μέχρι εκείνο το σημείο υπήρχαν μόνο ημιτελείς προσπάθειες. Ο Αστέρας άγγιξε το 1-0, με τον προωθημένο Χριστόπουλο να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι έπειτα από κόρνερ.

Η ΑΕΚ απάντησε στις φάσεις πέντε λεπτά μετά, με τον Άμραμπατ, ο οποίος ήταν ο παίκτης με τις περισσότερες πρωτοβουλίες (ο Τσούμπερ ήταν ουσιαστικά εκτός αγώνα) από τους «κιτρινόμαυρους» στο πρώτο μέρος. Έφυγε στην πλάτη της άμυνας, προσπάθησε να περάσει και τον Τσιφτσή, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, μπλόκαρε την μπάλα. Μέχρι την ανάπαυλα δεν έγινε κάποια καλή φάση, με τον Γιαννίκη να μετατρέπει ουσιαστικά το σύστημα σε 4-4-2, πλαισιώνοντας τον Αραούχο με τον Άμραμπατ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το ματς ήταν ακόμα πιο… σβηστό, με τους παίκτες των δυο ομάδων να δυσκολεύονται αφάνταστα στη δημιουργία φάσεων. Η πρώτη καλή ευκαιρία του δευτέρου μέρους ήρθε στο 68ο λεπτό, με τον Αλβάρες να σουτάρει από πλεονεκτική θέση και τον Τσιντώτα να αποκρούει.

Τρία λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ έφτασε μια… ανάσα από το γκολ με τον Τζαβέλλα. Ο Ελληνας αμυντικός σούταρε από το ύψος του πέναλτι, με τον Τσιφτσή να διώχνει εντυπωσιακά. Στο 82΄, ο Τσιντώτας είπε και πάλι… όχι. Ο Κρεσπί σούταρε, με τον γκολκίπερ της ΑΕΚ να αποκρούει με το κεφάλι.

Στο 86΄, η ΑΕΚ σκόραρε με τον Τζαβέλλα, αλλά ο Έλληνας στόπερ ήταν σε θέση οφσάιντ, με το γκολ να ακυρώνεται.

Ετσι, το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα, με τις δυο ομάδες να παίρνουν βαθμό.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής – Γκαρθία (90’+4’ Τασουλής), Χριστόπουλος, Καστάνιο, Άλβαρες – Βαλιέντε, Μουνάφο (70’ Ιγκλέσιας), Ριέρα (69’ Αλί Μπαμπά), Κρεσπί (87’ Καρμόνα) – Σονί (87’ Μπενίτο), Μπαράλες

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας – Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας Μοχαμαντί – Σιμάνσκι (61’ Σάκχοφ), Σιμόες (88’ Λε Ταλέκ) – Μάνταλος (73’ Γέβτιτς), Άμραμπατ, Τσούμπερ (88’ Τάνκοβιτς) – Αραούχο