Ο Ίντρις Έλμπα σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε στον ρατσισμό που επικρατεί μέχρι και σήμερα, στο Χόλιγουντ, αλλά και για το πώς τον επηρέασε η ταμπέλα του «μαύρου ηθοποιού».

Ο ίδιος εδώ και χρόνια έχει σταματήσει να συστήνει τον εαυτό τους ως έναν «μαύρο ηθοποιό», αφού κατάλαβε πως αυτό από μόνο του τον «κλείνει σε ένα κουτί». Τόνισε μάλιστα, πως αυτό πρέπει να πετύχει η κοινωνία, να σταματήσει να ξεχωρίζει τους ανθρώπους με βάση τις διαφορές τους.

«Σταμάτησα να περιγράφω τον εαυτό μου ως μαύρο ηθοποιό όταν συνειδητοποίησα ότι με έβαζε σε ένα κουτί», είπε ο ηθοποιός μιλώντας στο Esquire. «Αν περνούσαμε τον μισό χρόνο χωρίς να μιλάμε για τις διαφορές αλλά για τις ομοιότητες μεταξύ μας, ολόκληρος ο πλανήτης θα είχε μια αλλαγή στον τρόπο που αντιμετωπίζει ο ένας τον άλλον».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Idris Elba (@idriselba)

Στη συνέχεια περιέγραψε πώς τέτοιες ταμπέλες μπορούν να ακρωτηριάσουν τις φιλοδοξίες κάποιου: «Ως άνθρωποι, έχουμε εμμονή με τη φυλή. Και αυτή η εμμονή μπορεί πραγματικά να εμποδίσει τις φιλοδοξίες των ανθρώπων, να εμποδίσει την ανάπτυξη των ανθρώπων».

«Ο ρατσισμός πρέπει να είναι θέμα συζήτησης, σίγουρα. Ο ρατσισμός είναι πολύ αληθινός. Αλλά από τη δική μου οπτική γωνία, είναι τόσο ισχυρός όσο του επιτρέπεις. Πρέπει να μεγαλώσουμε επιτέλους. Το δέρμα μας δεν είναι τίποτα άλλο από αυτό: Είναι απλώς δέρμα», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Όταν ρωτήθηκε γιατί ακολούθησε μια καριέρα στον χώρο του θεάματος, ο Έλμπα απάντησε ότι δεν επέλεξε να ασχοληθεί με την υποκριτική, για να εκπροσωπήσει τη φυλή του, όπως λένε πολλοί, αλλά επειδή «νόμιζε ότι αυτό είναι ένα υπέροχο επάγγελμα και θα μπορούσε να κάνει καλή δουλειά».

«Καθώς ανεβαίνεις, σε ρωτάνε πώς είναι να είσαι ο πρώτος μαύρος που κάνει αυτό ή εκείνο», πρόσθεσε ο Έλμπα. «Λοιπόν, είναι το ίδιο όπως θα ήταν αν ήμουν λευκός. Είναι η πρώτη φορά για μένα. Δεν θέλω να είμαι ο πρώτος μαύρος. Θέλω να είμαι ο πρώτος Ίντρις».

Διαβάστε ακόμη: