Σε δύο μέτωπα κινείται η Intralot του Σωκράτη Κόκκαλη, επιδιώκοντας να βελτιώσει τη χρηματοοικονομική της διάρθρωση, να ενισχύσει την κεφαλαιακή της βάση και να εγγράψει σημαντικά κέρδη: Σχεδιάζει μία ακόμη αναδιάρθρωση δανειακών υποχρεώσεων, ενώ παράλληλα προετοιμάζει την εισαγωγή της αμερικάνικης θυγατρικής της στον Nasdaq, που θα της αποφέρει περί τα 140-160 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ομολογιούχους δανειστές της για επιμήκυνση τουλάχιστον κατά ένα έτος ομολογιών συνολικού ποσού 432 εκατ. ευρώ, που λήγουν τον Σεπτέμβριο του 2024.

Ως εναλλακτικά σενάρια συζητούνται προτάσεις για αναχρηματοδότηση, ή/και ανταλλαγή μέρους αυτών των ομολογιών με μετοχές της εταιρείας Topco, που αποτελεί μία νέα χόλντινγκ για τις δραστηριότητες του ομίλου Intralot  στις ΗΠΑ.

Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται ότι θα ολοκληρωθούν έως τον Μάρτιο, με επιστέγασμα τη σύναψη οριστικής συμφωνίας με τους ομολογιούχους.

Παράλληλα, σε συνεργασία με την Standard General που είναι πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος της Intralot, προχωρούν οι προετοιμασίες για τη εισαγωγή της θυγατρικής Intralot Inc. στον Nasdaq. Η εισαγωγή θα γίνει με δημόσια εγγραφή.

Η μητρική Intralot, η οποία μέσω άλλων θυγατρικών (Intralot Global Holdings και Intralot USA Securities) κατέχει το 100% της αμερικανικής, θα διαθέσει μεγάλο πακέτο μετοχών, της τάξεως του 25% – 30%.

Βάσει των αποτιμήσεων που έχουν γίνει και των πρώτων εκτιμήσεων για την τιμή διάθεσης, υπολογίζεται ότι ο όμιλος θα αποκομίσει ποσό της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ.

Επισημαίνεται ότι τον περασμένο Ιούλιο, η ελληνική μητρική Intralot κατέβαλε  121,3 εκατ. ευρώ για να εξαγοράσει τα ποσοστά (33,23%) των μετόχων μειοψηφίας στην αμερικανική θυγατρική της, ώστε να συγκεντρώσει το 100% και να καταστεί μοναδική μέτοχος.

Τώρα ελπίζει ότι θα “εξαργυρώσει” αυτή την επένδυση, αποκομίζοντας  σημαντικό κέρδος από τη διάθεση των μετοχών.

Διαβάστε ακόμη: