Κανονικά και βάσει χρονοδιαγράμματος εξελίσσεται το επιχειρηματικό πλάνο της Intracom Properties, που περιλαμβάνει το μετασχηματισμό της θυγατρικής της Ι. Κλουκίνας – I. Λάππας Α.Ε. σε μια εταιρεία επενδύσεων και διαχείρισης ακινήτων.

Εχθές κατατέθηκε στο ΓΕΜΗ η διάσπαση της θυγατρικής ΚΑΜ Α.Τ.Ε με εισφορά των ακινήτων στη μητρική ΚΑΜ Α.Ε.

Ως αποτέλεσμα η ΚΛΜ Α.Τ.Ε. θα έχει σαν περιουσιακό στοιχείο μόνο το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο που θα πωληθεί βάσει της αρχικής συμφωνίας στον ιδρυτή της ΚΛΜ, Κο Ιωάννη Λάππα,

Θα ακολουθήσει η απόσχιση του Mothercare, που θα καταλήξει κατά 60% στην Intracom Holdings και 40% στην Βιολέττα Λάππα,

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Intracom Properties, τον Σωτήρη Μπακαγιάννη, οι μετασχηματισμοί αυτοί, παρότι πολύπλοκοι και χρονοβόροι, θα οδηγήσουν την Intracom Properties στην επόμενη ημέρα μιας εισηγμένης εταιρείας ακινήτων με χαρτοφυλάκιο άνω των 110.000.000€ και εισοδήματα 8.000.000€ περίπου ετησίως.

Παράλληλα προχωρούν οι διαδικασίες αξιοποίησης του χαρτοφυλακίου και νέων επενδύσεων.

Η Intracom Properties έχει συμφωνήσει την εξαγορά ενός βιομηχανικού κτιρίου στη Λυκόβρυση (πρώην εργοστάσιο LARO) με σκοπό τη μετατροπή του σε σύγχρονο πράσινο κτίριο μικτής χρήσης.

Επομένως στόχοι ή περαιτέρω αξιοποίηση του Campus της Παιανίας, το οποίο σήμερα έχει ισχυρούς μισθωτές (Intrakat, Intralot & Net-Company- Intrasoft), αλλά και δυνατότητα για περαιτέρω ανάπτυξη γραφείων ή και άλλων χρήσεως (π.χ. Data Centers).

Η περιοχή άλλωστε δείχνει μια δυναμική, λόγω της ανάπτυξης σταθμού προαστιακού από ιδιωτικά κεφάλαια και την πρόσφατη μίσθωση του συγκροτήματος γραφείων «Καρελλά» στον Όμιλο Μυτιληναίου.

Να θυμίσουμε ότι η έμπειρη διοικητική ομάδα της Intracom Properties, (που πλαισιώνεται από τη Διοίκηση της Intracom Holdings), της Intracom Properties έχει δημιουργήσει στο παρελθόν πολύ επιτυχημένα τουριστικά projects υπό την σκέπη της Intra development που ξεχωρίζουν (Hotel Branco, Project Καλό Λιβάδι, Milos Xenodocheio), τα οποία όμως δεν είναι πια στο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου.

Αλλαγές γίνονται και στο χαρτοφυλάκιο της ΚΛΜ Α.Ε.

Τα κτίρια γραφείων και αποθηκών στον Ταύρο θα αξιοποιηθούν με αλλαγή χρήσης σε εκπαιδευτήρια γραφεία και φοιτητικές κατοικίες.

Τα οικόπεδα στα Οινόφυτα θα πωληθούν για μείωση του δανεισμού, ενώ η ανανέωση της μίσθωσης με το ZARA αυξάνει σημαντικά τα σταθερά εισοδήματα της εταιρείας από ενοίκια.

Το 2ο τρίμηνο του 2024 θα γίνει και απορρόφηση της Intracom Properties από την ΚΑΜ Α.Ε. και μετονομασία της σε Intracom Properties με να δυναμική και προοπτική να μετατραπεί σε ΑΕΕΑΠ.

Διαβάστε ακόμη: