Μια μητέρα που φέρεται να σκότωσε τον 5χρονο γιο της και μετά έβαλε το πτώμα του σε μια βαλίτσα – πιστεύοντας ότι το αγόρι ήταν δαιμονισμένο – συνελήφθη την Πέμπτη στην Ιντιάνα έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια.

Η DeJuane Anderson τέθηκε υπό κράτηση την Πέμπτη, ανακοίνωσε η Πολιτειακή Αστυνομία της Ιντιάνα.

«Είναι ακόμα μια σκοτεινή μέρα, αλλά είμαστε πολύ, πολύ ευχαριστημένοι και χαρούμενοι που έχουμε στα χέρια μας τους δράστες σε αυτήν την τραγική υπόθεση δολοφονίας, ώστε η έρευνα να προχωρήσει», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Stephen Wheeles, σύμφωνα με το Fox 5 Vegas.

Η φερόμενη ως δολοφόνος μητέρα, για την οποία είχε εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό από τον Απρίλιο του 2022, κρατείται σε φυλακή της Καλιφόρνια καθώς αναμένει την έκδοσή της στην Ιντιάνα.

Η Άντερσον σκότωσε τον γιο της, Κάιρο Τζόρνταν, στο σπίτι της στην περιοχή Λούισβιλ και βοηθήθηκε από μια άλλη γυναίκα, την Ντάουν Ελέιν Κόλμαν, για να απαλλαγεί από το σώμα του στην «πολύ δασώδη περιοχή» της αγροτικής κομητείας της Ουάσιγκτον.

Το πτώμα του Τζόρνταν βρέθηκε σε μια βαλίτσα με έντονα χρώματα με γραμμένο το «Welcome to Fabulous Las Vegas Nevada» από έναν κυνηγό μανιταριών στις 16 Απριλίου 2022. Οι ερευνητές χρειάστηκαν σχεδόν έξι μήνες για να αναγνωρίσουν το αγόρι. Η αστυνομία είπε ότι βρέθηκε καθαρός και ντυμένος και πως ήταν ήδη νεκρός όταν τον έβαλαν στη βαλίτσα.

Εκδόθηκε ένταλμα για τη σύλληψη της Άντερσον τον Οκτώβριο του 2022, με την κατηγορία της δολοφονίας, παραμέλησης εξαρτώμενου με αποτέλεσμα τον θάνατο και παρακώλυση της δικαιοσύνης.

Πριν από τον θάνατο του αγοριού, η Άντερσον φέρεται να είχε κάνει μια σειρά από αναρτήσεις στο Facebook κατηγορώντας τον γιο της ότι είναι δαιμονισμένος και χρειαζόταν εξορκισμό.