Πρόστιμο από ιατρικό συμβούλιο επιβλήθηκε σε ένα γιατρό στις ΗΠΑ που έκανε έκτρωση σε μια 10χρονη αφού μίλησε σε μέσα ενημέρωσης για την υπόθεση. Οι αξιωματούχοι της Ιντιάνα λένε ότι η Δρ Caitlin Bernard παραβίασε το απόρρητο του ασθενούς της αφού δημοσιοποίησε τη θεραπεία του κοριτσιού.

Οι δικηγόροι της υποστηρίζουν ότι ενεργούσε σύμφωνα με το καθήκον της να ενημερώσει το κοινό για τον αντίκτυπο πολιτικών όπως η απαγόρευση των αμβλώσεων. Η ιστορία κέρδισε την προσοχή σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο εκείνη την εποχή.

Στη Δρ Bernard επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 δολαρίων (£2.425) και του εκδόθηκε επιστολή επίπληξης.

Το Ιατρικό Συμβούλιο Αδειών της Ιντιάνα, ωστόσο, δεν ανέστειλε την άδεια της Δρ Bernard και απέρριψε ότι ήταν ακατάλληλη για άσκηση.

Τον Ιούλιο του 2022, έναν μήνα αφότου μια απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ τερμάτισε την εθνική εγγύηση για μια άμβλωση, το Indianapolis Star δημοσίευσε μια ιστορία που περιγράφει λεπτομερώς την αφήγηση του Δρ Μπέρναρντ για τη θεραπεία μιας 10χρονης επιζήσας του βιασμού.

Το παιδί είχε ταξιδέψει από το γειτονικό Οχάιο στην Ιντιάνα για να υποβληθεί σε έκτρωση. Εκείνη την εποχή, ο νόμος του Οχάιο απαγόρευε την άμβλωση μετά από έξι εβδομάδες κύησης.

Καθώς η ιστορία συγκέντρωνε το ενδιαφέρον του κοινού, οι υποστηρικτές των υπέρ της επιλογής – συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Τζο Μπάιντεν – χρησιμοποίησαν την υπόθεση ως παράδειγμα του αντίκτυπου των περιοριστικών απαγορεύσεων των αμβλώσεων.

Αργότερα τον ίδιο μήνα, ένας άνδρας από το Οχάιο κατηγορήθηκε ότι βίασε το κορίτσι, το οποίο δεν κατονομάστηκε.

Διαβάστε περισσότερα