Το Instagram είναι μια από τις αγαπημένες εφαρμογές εκατομμύρια χρηστών, ανεβάζοντας καθημερινά posts και stories από όσα ζουν και θέλουν να πουν.

Συχνά το Instagram ανακοινώνει αλλαγές με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών του, αν και ενίοτε αυτές οι αλλαγές δεν αρέσουν πάντα. Ή έστω στην αρχή δεν φαίνονται χρηστικές. Η νέα λειτουργία όμως, που ανακοινώθηκε, έχει ενθουσιάσει πολλούς, θυμίζοντας την εποχή του MySpace.

Instagram: Τι αλλάζει στα προφίλ

Ειδικότερα, το Instagram ανακοίνωσε μια νέα λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν ένα τραγούδι στο προφίλ τους, μια ενημέρωση που θυμίζει το Myspace από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Η μουσική που προστίθεται, εμφανίζεται στην περιοχή bio του προφίλ ενός χρήστη. Σε αντίθεση με το Myspace, τα τραγούδια δεν αναπαράγονται αυτόματα όταν κάποιος επισκέπτεται το προφίλ ενός χρήστη. Οι επισκέπτες μπορούν να αναπαράγουν και να διακόψουν το τραγούδι, ή το δείγμα τραγουδιού, καθώς η διάρκεια της μουσικής περιορίζεται στα 30 δευτερόλεπτα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε ότι μπορείτε τώρα να προσθέσετε ένα τραγούδι στο προφίλ σας, δίνοντάς σας περισσότερους τρόπους να εκφραστείτε μέσω της μουσικής», ανέφερε το Instagram. «Η επιλογή του τραγουδιού του προφίλ σας θα είναι ζωντανή μέχρι να αλλάξετε το τραγούδι».

Για να προσθέσουν ένα τραγούδι, οι χρήστες πρέπει να μεταβούν στη σελίδα «Edit profile» και να επιλέξουν «Add music to your profile», όπου μπορούν να αναζητήσουν και να επιλέξουν ένα κομμάτι από τη βιβλιοθήκη αδειοδοτημένης μουσικής του Instagram (η ίδια μουσική που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε Reels ή posts).

Η νέα λειτουργία λανσάρεται σε συνεργασία με την τραγουδίστρια Sabrina Carpenter, το προφίλ της οποίας περιλαμβάνει ένα teaser του νέου της τραγουδιού, «Taste», με την ευκαιρία της επίσημης κυκλοφορίας του.

Διαβάστε ακόμη: