Ένα νέο έργο εμπνευσμένο από τον κήπο της Εδέμ, έχει λάβει το πράσινο φως να δημιουργηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, με σχέδια να ανοίξει το 2024.

Πρόκειται για το Eden Project North, στο Μόρκαμπ του Λάνκασιρ, το οποίο αποτελεί το δεύτερο τέτοιου είδους έργο, στη χώρα. Το αξιοθέατο των 125 εκατομμυρίων λιρών θα κατασκευαστεί κατά μήκος του κόλπου Μόρκαμπ, περισσότερα από 20 χρόνια μετά την πρώτη κατασκευή του Eden Project Cornwall.

Το νέο έργο θα είναι παρόμοιο με τέσσερις θόλους «όμοιους με κοχύλια» που περιβάλλονται από υπαίθριους κήπους, ελπίζοντας «να ξαναφανταστούμε το βρετανικό παραθαλάσσιο θέρετρο για τον 21ο αιώνα».

Το Eden Project North που θα δημιουργηθεί στο Λάνκασιρ

Οι θόλοι – που ονομάζονται Rhythm Machine, Bay Glade, Bay Hall και Natural Observatory – θα έχουν μέσα τους εκατοντάδες φυτά και πανίδα, ενώ εκεί θα πραγματοποιούνται θεατρικές εμπειρίες και εκπαιδευτικά προγράμματα τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες. Επίσης στο νέο Eden Project θα υπάρχουν δύο εστιατόρια με εσωτερικά και εξωτερικά καθίσματα και εκπληκτική θέα στον κόλπο Μόρκαμπ. Κατεβαίνοντας προς τον κόλπο, θα υπάρχει μια παλιρροϊκή πισίνα ανοιχτή στους επισκέπτες. Οι τιμές των εισιτηρίων δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, αλλά οι μη κάτοχοι εισιτηρίων θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μερικούς από τους εξωτερικούς κήπους.

Μέσα στο πάρκο θα υπάρχουν εκατοντάδες φυτά και πανίδα

Ο Ντέιβιντ Χάρλαντ, Διευθύνων Σύμβουλος της Eden Project International είπε ότι ήταν μια «τεράστια στιγμή» για το έργο και ελπίζουν να βρουν περισσότερη χρηματοδότηση μέχρι το τέλος του έτους.

Το αξιοθέατο ελπίζει να υποδέχεται 760.000 επισκέπτες το χρόνο και να δημιουργήσει 400 νέες θέσεις εργασίας.

Το Eden στην Κορνουάλη έχει καλωσορίσει περισσότερους από 22 εκατομμύρια επισκέπτες μέχρι σήμερα και έχει προσθέσει περισσότερα από 2,2 δισεκατομμύρια λίρες στην περιφερειακή οικονομία από το άνοιγμα του, το 2001.

Το Eden Project North από μακριά

Άλλα έργα περιλαμβάνουν το Eden Project Dundee, ελπίζοντας να είναι το πρώτο του είδους του στη Σκωτία.

Ένα νέο αξιοθέατο 300 εκατομμυρίων λιρών πρόκειται να ανοίξει στο Μπλάκπουλ, με τρία τεράστια εσωτερικά θεματικά πάρκα, ζωντανές παραστάσεις και μια σειρά από βόλτες και παραστάσεις.

Και το τεράστιο νέο υδάτινο πάρκο και σπα του Manchester’s Therme, αξίας 250 εκατομμυρίων λιρών, θα ανοίξει το 2023, ενώ ένα υδάτινο πάρκο 75 εκατομμυρίων λιρών εμπνευσμένο από τον Ιντιάνα Τζόουνς θα μπορούσε επίσης να ανοίξει σύντομα στο Ηνωμένο Βασίλειο.