«Γνώριμη» από παλαιότερη δράση της είναι η 61χρονη Ολλανδή δημοσιογράφος, Ίνγκενμποργκ Μπέγκελ, η οποία έκανε «επεισοδιακή», με ερώτησή της, την κοινή συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ολλανδό ομόλογό του.

Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ: Ποια είναι η Ολλανδή δημοσιογράφος

Πιο συγκεκριμένα, μόλις πριν από μερικούς μήνες -τον περασμένο Ιούνιο- η Ολλανδή δημοσιογράφος  συνελλήφθη στην Ύδρα από τις ελληνικές αρχές, με την κατηγορία ότι «διευκόλυνε την παράνομη διαμονή αλλοδαπού στην Ελλάδα» επειδή φιλοξενούσε στο σπίτι της έναν 23χρονο Αφγανό, που είχε αιτηθεί άσυλο, δίχως ωστόσο το αίτημά του αυτό να λάβει έγκριση.

Τότε, σύμφωνα με τον Guardian, η ίδια ανέφερε ότι συνελήφθη μετά από καταγγελίες ντόπιων.

«Με κράτησαν σαν να ήμουν κάποιο είδος θανατηφόρου τρομοκράτη. Δεν με άφησαν ούτε να πάω σπίτι για να πάρω τα χάπια και το αποσμητικό μου», είχε δηλώσει τότε η Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ, ισχυριζόμενη ότι η αρχική αίτηση ασύλου στην Ελλάδα από τον 23χρονο απορρίφθηκε λόγω μεταφραστικών προβλημάτων στη συνέντευξή του.

Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ: Ποια είναι η Ολλανδή δημοσιογράφος που «προκάλεσε» με την ερώτησή της στο Μαξίμου

Η «επεισοδιακή» ερώτηση στο Μαξίμου

Η Ολλανδή δημοσιογράφος κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για «παράνομες επαναπροωθήσεις» και τον Ολλανδό ηγέτη για άρνηση φιλοξενίας αιτούντων άσυλο.

Συγκεκριμένα, η Μπέγκελ ανέφερε: «κ. Μητσοτάκη πότε επιτέλους θα σταματήσετε να ψεύδεστε για τις επαναπροωθήσεις, να ψεύδεστε για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα; Παρακάλω μην προσβάλλετε την νοημοσύνη τη δική μου και όλων των δημοσιογράφων του κόσμου γιατί υπάρχουν πάρα πολλές αποδείξεις. Κι εσείς συνεχίζετε να το αρνείστε και να λέτε ψέματα. Αυτό είναι κατάχρηση ναρκισσισμού. Γιατί δεν είστε ειλικρινής; Γιατί δεν λέτε “οι Βρυξέλλες μας άφησαν μόνους μας, περιμέναμε 6 χρόνια και δεν έγινε τίποτα και τώρα κάνω παράνομα, σκληρά και βάρβαρα pushbacks (επαναπροωθήσεις)”».

Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ: Ποια είναι η Ολλανδή δημοσιογράφος που «προκάλεσε» με την ερώτησή της στο Μαξίμου

Στη συνέχεια απευθύνθηκε στον Μαρκ Ρούτε και τον ρώτησε για το ποιες θα πρέπει να είναι οι κυρώσεις που θα πρέπει να επιβληθούν στην Ελλάδα και στην Ολλανδία, η οποία, όπως είπε, είναι συνυπεύθυνη για «παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και πρόσθεσε πως πολλοί δήμοι στην Ολλανδία θέλουν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες και η κυβέρνηση το αρνείται.