Δεν κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς να ξεπεράσει το εμπόδιο του Μπασιλασβίλι και αποκλείστηκε από τα ημιτελικά του Indian Wells Masters. Ο Γεωργιανός επέβαλε το παιχνίδι του από το ξεκίνημα του αγώνα και κατάφερε να κάνει break στο πρώτο game του ματς. Ο Τσιτσιπάς δεν μπορούσε να βρει ρυθμό και «απαντήσεις» στο παιχνίδι του αντιπάλου του. Η απόδοσή του είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα και αυτό του στοίχισε την απώλεια του πρώτου σετ με 6-4!

Ο Στέφανος βρήκε, επιτέλους, ρυθμό στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ και βρέθηκε μπροστά με break στο δεύτερο game. Ο Μπασιλασβίλι δεν μπόρεσε να προβάλει αντίσταση με αποτέλεσμα ο Τσιτσιπάς να πάρει εύκολα το σετ με 6-2.

Μετά την εξέλιξη αυτή οι περισσότεροι περίμεναν η άνοδος του Τσιτσιπά να συνεχιστεί και στο τρίτο και καθοριστικό σετ. Μάταια όμως. Ο Μπασιλασβίλι έκανε γρήγορα break ο Τσιτσιπάς το πήρε πίσω με τα game να είναι 3-3. Ο Γεωργιανός έκανε νέο break φτάνοντας στο 4-3 και αργότερα στο 5-3. Ο Στέφανος μείωσε 5-4, όμως ο Μπασιλασβίλι σέρβιρε και κέρδισε το game, το σετ 6-4 και το ματς.

Μόλις στον πρώτο του προημιτελικό σε μια Masters διοργάνωση, ο Νικολόζ Μπασιλασβίλι πέτυχε τη σημαντικότερη νίκη της καριέρας του, πρώτη απέναντι σε Top 3 παίκτη.