Την είσοδό του στους «8» του Indian Wells Masters εξασφάλισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς που χρειάστηκε μέσα σε 24 ώρες να κάνει μια δεύτερη διαδοχική ανατροπή. Ο Έλληνας πρωταθλητής  ήταν πίσω με σετ και οδηγήθηκε μέχρι το tie-break στο 2ο σετ, τελικά όμως έκαμψε τη σθεναρή αντίσταση του De Minaur με 6-7 (3), 7-6 (3), 6-2.

Στο Indian Wells είναι ο πρώτος του προημιτελικός, αφού μέχρι πριν λίγες μέρες δεν είχε μπει ούτε στους “32” της διοργάνωσης.

Μετά την ανατροπή επί του Fabio Fognini, σε έναν αγώνα που έχανε με σετ και με break, ο Στέφανος χρειάστηκε να επιστρέψει από σετ πίσω και απέναντι στον De Minaur.

Ο 22χρονος Αυστραλός έπαιζε πολύ καλό τένις και κατάφερε να “στριμώξει” τον Στέφανο για σχεδόν 2 ώρες. Αρχικά κέρδισε το 1ο σετ, στο οποίο έχανε με 1-3 αλλά ισοφάρισε γρήγορα σε 3-3 και έπειτα αμφότεροι οι δυο παίκτες κρατούσαν τα σερβίς τους, για να φτάσουν στο tie-break όπου ο De Minaur ήταν καλύτερος και επιβλήθηκε με 7-3.

Ο Αυστραλός είχε καλό ρυθμό και στο 2ο σετ, στο οποίο ο Τσιτσιπάς έκανε break στο 1ο game, αλλά ο De Minaur απάντησε και ισοφάρισε άμεσα σε 1-1. Αργότερα ο Αυστραλός είχε ελαφρύ προβάδισμα χάρη στο σερβίς του, σώζοντας 3 break points στο 5ο game για να προηγηθεί με 3-2 και κρατώντας το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του σετ. Ήταν μπροστά και με 5-4, αναγκάζοντας τον Στέφανο να σερβίρει για την παραμονή του στο τουρνουά.

Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας τα πήγε εξαιρετικά υπό πίεση, όμως για 2η φορά στο σετ χαράμισε ένα break, αφού “έσπασε” ξανά τον Αυστραλό και πέρασε μπροστά με 6-5 στο 11ο game, αποτυγχάνοντας όμως να κλείσει το σετ στο σερβίς του, με τον De Minaur να κάνει break back ξανά και να στέλνει το σετ σε tie-break.

Αυτή τη φορά όμως ο Τσιτσιπάς ήταν αισθητά καλύτερος στο tie-break, προηγήθηκε με 4-0 και τελικά επιβλήθηκε με 7-3, για να στείλει το ματς σε 3ο σετ.

Εκεί ο Στέφανος ήταν δυνατότερος σωματικά και πνευματικά, για να πάρει το break σχετικά άνετα από νωρίς και να προηγηθεί με 4-1. Στο 8ο game έκανε ένα ακόμα break, “σφράγισε” τη νίκη του στο 6-2 έπειτα από 2 ώρες και 44 λεπτά και βελτίωσε το ρεκόρ του απέναντι στον De Minaur σε 6-0.

Ο Στέφανος, ο οποίος διεκδικεί αυτή την εβδομάδα τον 2ο τίτλο του σε Masters και 3ο τίτλο στη χρονιά μετά από το Monte-Carlo και τη Λυών, θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον Nikoloz Basilashvili, την Παρασκευή.

Ο 29χρονος Γεωργιανός, Νο.36 στην παγκόσμια κατάταξη, έκανε νωρίτερα ένα πολύ καλό ματς απέναντι στον Karen Khachanov, πήρε τη νίκη με 6-4, 7-6 (6) και προκρίθηκε στον σημαντικότερο προημιτελικό της καριέρας του.