Με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Αμερικανό χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν την εποχή που διέμενε στις ΗΠΑ, παραδέχτηκε ότι είχε επικοινωνία και συναντήσεις ο υπουργός Πετρελαίου της Ινδίας, διαβεβαιώνοντας όμως ότι δεν έχει καμία εμπλοκή σε αδικήματα.

Ο Χαρντίπ Σινγκ Πούρι, διπλωμάτης καριέρας που στράφηκε στην πολιτική, είπε ότι ήταν μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Ειρήνης, μιας «δεξαμενής σκέψης» που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Νορβηγός διπλωμάτης και πρώην υπουργός Τέργε Ρόεντ-Λάρσεν, μέχρι το 2020. Εκείνη την εποχή, συναντήθηκε με τον Έπστιν «τρεις, το πολύ τέσσερις φορές».

 

 

 

«Συγγνώμη» και παραίτηση

Σημειώνεται ότι ο 78χρονος Ρόεντ-Λάρσεν έχει ζητήσει συγγνώμη για τις σχέσεις του με τον Έπσταϊν και η σύζυγός του, η Νορβηγίδα πρεσβευτής Μόνα Γιούλ, παραιτήθηκε για τον ίδιο λόγο.

Ο Πούρι απάντησε για τις επαφές του με τον Έπσταϊν όταν τον ρώτησε στο κοινοβούλιο ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ραχούλ Γκάντι, ο οποίος ανέφερε ότι το όνομα του υπουργού εμφανίζεται σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε ο Αμερικανός χρηματιστής. Ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι να ξεκαθαρίσει ποιες ήταν οι δοσοληψίες της με τον Έπσταϊν.

Πρεσβευτής στον ΟΗΕ

Ο Πούρι ήταν πρεσβευτής της Ινδίας στα Ηνωμένα Έθνη μεταξύ 2009-13 και ανέλαβε υπουργός στην κυβέρνηση Μόντι το 2017.

Τα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δείχνουν ότι ο Πούρι και ο Έπσταϊν αντάλλαζαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα περισσότερα εκ των οποίων αναφέρονταν στον ιδρυτή του LinkedIn Ράιντ Χόφμαν, τον οποίο ο Ινδός διπλωμάτης ήθελε να προσκαλέσει στην Ινδία για να διερευνήσει κατά πόσο προσφερόταν η χώρα του για επενδύσεις στον τομέα του διαδικτύου.

 

 

 

Διαβάστε ακόμη: